Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Nivel record al traficului de pasageri și marfă pe aeroportul clujean

Data publicării
Categoria

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a prezentat public bilanțul primelor trei luni ale anului 2017, perioadă în care traficul de pasageri a crescut cu nu mai puțin de 59,50% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în lunile ianuarie, februarie și martie a.c. au fost înregistrați 516.953 de pasageri, față de 324.096 în trimestrul I din 2016.

De asemenea, o creștere semnificativă se înregistrează și în ceea ce privește numărul de mișcări de aeronave, în trimestrul I din 2017 decolând și, respectiv, aterizând pe Aeroportul Cluj 5.615 aeronave, cu 55% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent. În același timp, cea mai mare creștere a traficului pe Aeroportul clujean se înregistrează la transportul de marfă, datele indicând o creștere de 79% raportat la același interval din 2016.

“Este un rezultat care sunt convins că nu mai surprinde pe nimeni. Fondurile semnificative pe care le-am investit constant în ultima perioadă în modernizarea și extinderea Aeroportului clujean au făcut ca acesta să își consolideze statutul de cel mai important nod aeroportuar din regiune, al doilea ca mărime al țării și cel mai mare dintre aeroporturile administrate de autoritățile locale” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Pentru anul 2017 se estimează un trafic de pasageri cuprins între 2,7 și 3 milioane, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj fiind al doilea din țară din punct de vedere al pasagerilor transportați, după Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.