Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

New Wave Fest – ziua 1

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

New Wave Fest, aflat deja la a treia ediţie, a debutat ieri în Irish & Music Pub. Am găsit Pub-ul destul de plin, dar raportându-mă la experienţa ediţiei trecute, nu într-atât de plin pe cât m-aş fi aşteptat. Oricum, mi se pare lăudabilă punctualitatea constantă de care dau dovadă organizatorii şi e chiar o realizare faptul că au reuşit să adune un public deloc modest ca număr la ora trecută pe afiş.

Fiind venită direct de la şcoală, am ratat mare parte din recitalul Maya, formaţie de care auzisem doar că sunt clujeni de-ai noştri şi cântă folk. Tocmai din acest motiv n-aş putea să emit o părere pertinentă legată de concertul lor, nefiind fan al genului. Pot să vă spun totuşi că au avut mulţi susţinători în sală, mare parte dintr-aceştia cântând într-un suflet cu ei. Sunând ceva mai animat decât folkul cu care eram obişnuită, cei din trupă par să se simtă în largul lor pe scenă şi se vede că au ceva experienţă de concert. Un mare plus pentru vocea solistului, foarte melodioasă, mi-a plăcut mult.

După o scurtă pauză, pe scenă s-au urcat Keep Away, pe care i-am mai văzut în martie, la ediţia trecută New Wave Fest. Ori nu aveam atunci dispoziţia necesară, ori băieţii au progresat enorm în aceste câteva luni, în orice caz, trebuie să spun că am rămas sincer impresionată de concertul lor. Toţi sunt foarte energici şi dinamici pe scenă, comunică grozav cu publicul, iar aspectele tehnice par tot mai rafinate. Au reuşit şi să stârnească ceva mişcare în rândul publicului, numai bine cât să ne încălzească pentru Travka.

Din nou trebuie să îi laud pe organizatori pentru o seară ce mie mi s-a părut absolut impecabilă. Rareori mi s-a întâmplat să prind o sonorizare atât de bună, îndrăznesc să spun chiar excepţională. Totul s-a auzit curat, indiferent de unde stăteai în sală. Iar pentru o trupă tânără, precum sunt Maya sau Keep Away, acest lucru e esenţial pentru a atrage atenţia celor din public şi pentru a îşi dezvălui întregul potenţial . Sper că expunerea de care au avut parte în acest festival să îi ajute să cânte cât mai des şi în faţa unui public cât mai numeros.

În jurul orei 22:00, fără nici măcar un minut întârziere, s-au urcat pe scenă Travka, iar din acest moment tot publicul a fost în extaz. Am cântat alături de ei piese precum 90, Ceva mi s-a rupt, Zgârba, Partea Finală, Urban Violent sau Vreau Să Simt Praga. Deşi spuneau într-o vreme că sunt sătui de Corabia Nebunilor şi n-au s-o mai cânte, nici de data aceasta nu s-au ţinut de cuvânt, reuşind în acest fel să stoarcă până şi ultimele picături de energie din public.
Cu părere de rău spun că E Cineva În Oraşul Acesta nu o să îmi intre niciodată sub piele, însă toate compoziţiile noi sună foarte promiţător, astfel , cu piese precum Fetele-n Lună, Aici sunt eu, Iubire, Atenţie, Atenţie se conturează foarte frumos un viitor album.

Fiind în Irish Pub, concertul a fost destul de scurt, însă precum orice reprezentaţie Travka, de o intensitate pe care prea puţine concerte o ating. Dacă încă nu aţi avut ocazia de a îi vedea live, vestea bună e că se vor întoarce foarte curând la Cluj, în 18 Noiembrie, în Flying Circus Pub.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.