Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Ne-au înnebunit sărbătorile

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

De sărbători românii respectă tradiția. Se înghesuie la cumpărături și se calcă cu plăcere în picioare considerând că le poartă noroc, altfel nu înțeleg de ce ar face asta, gătesc de Crăciun cât pentru 30 de familii și aruncă peste câteva zile trei sferturi din mâncare pentru că s-a stricat, iar de Revelion repetă figura, beau cât încape căci doar de sărbători poți băga alcool în tine fără să te pedepsească Cel de sus și mai ales fac cadouri. De obicei partea asta nu ne prea iese. Dăm o căruță de bani pe ele și de multe ori le alegem prost. Oricum refuzăm să cumpărăm ceva mai ieftin în ideea că e de proastă calitate și ne facem de râs.

Tind să cred că acest prost obicei ne intră atât de tare în sânge că ajungem să facem lucruri nu tocmai demne pentru a achiziționa astfel de cadouri. Zilele trecute am văzut într-un comunicat de presă emis de IPJ că un domn la vreo 40 de ani a încercat să fure dintr-un hypermarket produse de îngrijire corporală în valoare de vreo 430 de lei. Mă gândesc că nu le fura pentru a le vinde ci pentru a face un cadou destul de scump unei doamne mai pretențioase. Aici o să intervină părerile de rău și exclamațiile tipice: Săracul, n-avea bani și nu vroia să se facă de râs!. Dar o pereche de cercei hand-made, la vreo 10 lei, nu erau tot un cadou? De ce dacă nu avem bani preferăm să furăm ceva mai scump decât să schimbăm cu un cadou mai ieftin?

Mai există varianta în care sărbătorile ne înnebunesc și nu mai știm ce să furăm. În loc să sustragem articole de decorat copaci și camere, cd-uri cu colinde sau mâncare, ne apucăm de furat produse de îngrijire corporală. Trist, mă gândesc, pentru că nu trebuie să te speli cu un săpun scump ca să fii curat. Cu siguranță și cele mai ieftine își fac treaba.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.