Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

My money week, un proiect de educaţie financiară pentru elevi

Data publicării
Categoria

Primăria municipiului Cluj-Napoca va fi partener într-un proiect-pilot de promovare a educaţiei financiare în rândul tinerilor clujeni de vârstă şcolară.

Potrivit unui studiu care a fost realizat în prima parte a anului 2010 de Institutul pentru Economie Mondială din cadrul Academiei Române, la cererea Băncii Mondiale, peste 60% dintre români nu au beneficiat de ceea ce se cheamă educaţie financiară.

Una dintre cele mai îngrijorătoare concluzii ale studiului a fost cea referitoare la tineri. Studiul respectiv a relevat că cea mai problematică situaţie o au tinerii cu vârste între 16 şi 24 de ani, care sunt cel mai puţin capabili de a dezvolta un plan financiar pe termen lung în contextul slabei educaţii financiare.

La momentul respectiv, principalele recomandări ale Băncii Mondiale au fost recunoaşterea acestei probleme şi luarea unor măsuri imediate în acest sens.
Acesta este motivul pentru care municipalitatea a îmbrăţişat propunerea de parteneriat şi solicitarea de a promova acest eveniment în comunitate.

Şcoala Internaţională Cluj a fost una dintre instituţiile care a luat în serios acest avertisment, lansând, în parteneriat cu Banca Transilvania, primul proiect de educaţie economico-financiară într-o şcoală clujeană. Cluj-Napoca este un oraş al serviciilor de înaltă calitate şi tocmai de aceea consider că şi curila şcolară trebuie să fie vie şi racordată la realitate, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Proiectul a fost iniţiativa doamnei profesoare Cornelia Vlad, care a format o echipă de profesori şi specialişti din comunitatea de afaceri clujeană, împreună punând bazele proiectului pilot numit My money week. Susţinut de Banca Transilvania, acesta intervine într-o manieră educativă, dar interesantă şi îi confruntă pe elevi cu nevoia de a deprinde lecţii economice şi financiare de bază.

Proiectul este o invitaţie adresată tuturor şcolilor din Cluj, de a-l transforma într-o tradiţie a comunităţii noastre, în intenţia de a pregăti tânăra generaţie pentru confruntările de mai târziu. Activităţile propuse îmbină componenta teoetică cu una practică, capabilă să stimuleze interesul şi entuziasmul copiilor, părinţilor, dar şi al profesorilor, a precizat doamna Cornelia Vlad, directorul Şcolii Internaţionale.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.