Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Municipiul Cluj-Napoca a fost premiat la Conferința Națională Urban Concept

Data publicării
Categoria

Arhitectul-şef al municipiului Cluj-Napoca, doamna Ligia Subţirică a reprezentat primăria la Conferinţa Naţională Urban Concept, care a avut loc în perioada 26-28 Noiembrie 2010 la Poiana Braşov.

Doamnă Subţirică a realizat o prezentare a spaţiilor publice urbane din Cluj-Napoca, în cadrul căreia a oferit detalii cu privire la câteva proiecte din oraş, binecunoscute pentru noi, dar inedite pentru urbaniştii din afara Clujului: pietonalul de pe bulevardul Eroilor, refacerea Pieţei Unirii şi Muzeului, precum şi proiectul realizării unei zone pietonale pe străduţele din zona zidului cetăţii.

Evenimentul a celebrat 100 de ani de când activitatea de planificare urbană a fost denumită urbanism, de arhitectul spaniol Ildefons Cerda – proiectantul Barcelonei (Clujul are reglementări urbanistice încă din secolul al XVIII lea).

Au participat arhitecţi – şefi ai judeţelor şi municipiilor din România, arhitecţi şi urbanişti cu activitate susţinută în domeniu.

Oraşul nostru a primit din partea organizatorilor diploma Urban Concept – dezvoltare urbană modernă în România, ediţia a VIII-a o recunoaştere a profesioniştilor din domeniu pentru modul în care s-au făcut intervenţiile în spaţiile publice urbane din Cluj-Napoca, care au făcut obiectului prezentării susţinute de doamna arhitect-şef la eveniment.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.