Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

MonaMour Concert Caritabil

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Până la urmă ne mai pasă! Ne mai pasă de ce se întâmplă în jurul nostru şi semenilor noştri. Asta e concluzia la care am ajuns aseară după concertul caritabil MonaMour. Acest concert face parte dintr-o serie de concerte şi iniţiative întru ajutorarea regizoarei Mona Marian Chirilă care din nefericire suferă de o formă atipică de scleroză multiplă care nu se poate trata în ţară.

Gazdă a fost din nou Zorki Off The Record, organizatoare Diana Bathory, iar ca invitaţi de data aceasta au fost actorul Dragoş Pop şi trupele Junetrip şi NotA, deasemenea mai mulţi artişti fotografi şi-au pus la dispoziţie pozele spre vânzare.

La început Dragoş Pop ne-a povestit despre Mona diferite anectode, încercând să surprindă o mică parte a ceea ce este Mona Marian Chirilă, declarându-şi totodată admiraţia şi iubirea faţă de ea. El a fost însoţit de colegii săi actori Romina Merei şi Dan Chiorean.

Au urmat apoi pe scenă formaţia Junetrip formată din Cristina Moraru (voce şi kazoo) şi Cristian Ciceu (chitară, kalimba, parte electronică) care se caracterizează printr-o fuziune de genuri muzicale, jazz, blues, post-rock cu momente de improvizaţie. Sunete noi, la instrumente mai puţin cunoscute publicului larg.

După experienţa Junetrip a revenit rândul băieţilor din NotA să facă atmosferă, nişte băieţi tare dragi mie, adică: Vlad Danciu (chitară), Mircea Bozeșan (bass), Tarfin Chiorean (chitară), Tudor Sbîrcea (tobe) și Cătălin Marian (vocal și clape) care au dat ce au avut ei mai bun, reuşind să sune foarte, foarte bine. Momentul culminant, o interpretare deosebită din partea vocalistului a fost melodia Creep (Radiohead), trebuie să menţionez că au avut şi trei melodii proprii (Play this Game, Stele, Fly High) care au surpins plăcut publicul.

Despre public ar mai putea fi spus că a dansat, aclamat şi aplaudat, un public generos care s-a bucurat de muzica lor. Surpriza oferită de NotA a fost interpretarea unor melodii cu ajutorul vioarei lui Carmen, o colaborare inedită.

O seară în care de la artişti, până la noi, cei simpli dar consumatori de artă şi frumos şi-au unit voinţele pentru Mona Marian Chirilă, şi întotdeauna unde există o voinţă există şi o cale.

Pentru donaţii există următoarele conturi:

    LEI:RO82BTRL06601205S8111100
    USD:RO50BTRL06602205S81111XX
    EUR: RO98BTRL06604205S81111XX
    SWIFT: BTRLRO22 pe numele de Monica Marian, FUNDAȚIA AFI/ AFI FUNDATION, Str. Sinaia, nr.13, Cluj-Napoca, Cluj, ROMANIA, C.U.I: 9303261.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.