Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Media day exerciţiul SOMEŞ 15

Data publicării
Categoria

Etapa instrucţiei de comandament cu transmisiuni în teren a exerciţiului combinat SOMEȘ 15, desfăşurată în zona localităţii Turda de către structura de comandă a Diviziei 4 Infanterie
Gemina se finalizează vineri, 11 Septembrie 2015.

Etapa pregătirii practice va continua însă prin executarea de trageri de luptă cu diferite tipuri de armament, paraşutări cu şi fără trageri de luptă până vineri, 18 Septembrie 2015. La activităţile din poligoane participă peste 2500 de militari din unităţi şi mari unităţi din compunerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi structuri operaţionale furnizate de alte categorii de forţe ale armatei. În vederea realizării pregătirii într-un mediu multinaţional aliat, alături de militarii români se instruieşte şi o subunitate de infanterişti marini ai United States Marine Corps Forces Europe din cadrul Black Sea Rotational Force 15-2.

Acţiunile militare planificate în scenariul „SOMEŞ 15” sunt integrate într-un cadru operaţional mai larg, dat de desfăşurarea exerciţiului inter-instituţional, de nivel strategic, „Histria 15”. În exerciţiul „Histria 15”, condus în perioada 7-18 Septembrie 2015 de Ministerul Apărării Naţionale, prin Statul Major General, pe teritoriul naţional, sunt angrenați aproximativ 7.000 de angajaţi ai instituţiilor aparținând Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.