Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Managementul comunicării cu alumni pentru instituțiile de învățământ superior din România

Data publicării
Categoria

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) împreună cu partenerii regionali: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Novensys Corporation, Gold Agama Consulting, Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) lansează astăzi, 25 Ianuarie 2011, la Iasi, proiectul Managementul comunicării cu alumni pentru instituţiile de învăţământ superior din România, proiect cofinanţat prin intermediul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), 2007-2013.

Managementul comunicării cu alumni pentru instituţiile de învăţământ superior din România îşi propune să creeze o legătură între output-urile din învăţământul superior şi input-urile de pe piaţa muncii, folosindu-se de alumnii universităţilor ca una dintre cele mai importante resurse şi, totodată, legături cu piaţa muncii. Concret, proiectul îşi propune să creeze o modalitate eficientă de comunicare între universităţi – studenţi – alumni – angajatori care să-i ajute pe viitorii absolvenţi să înţeleagă şi să răspundă nevoilor pieţei muncii.

În prezent, în România, există foarte puţine centre destinate comunicării cu alumni, însă nu există o strategie coerentă şi bine pusă la punct de urmărire a absolvenţilor pe termen lung. Pentru ca aceste centre să fie cu adevărat relevante şi utile pentru universităţi, vor avea la bază un sistem informatic complex de stocare, prelucrare şi interpretare a datelor şi a unei strategii de comunicare cu alumni care să dezvolte instrumente adecvate de culegere a datelor.

Proiectul se adresează deopotrivă: studenţilor, cadrelor didactice din managementul universităţilor, cadrelor didactice implicate în comisiile de asigurare a calităţii în învăţământul superior şi în dezvoltarea programelor de studii şi persoanelor din mediul de afaceri, din domenii de activitate conexe domeniilor pentru care sunt pregătiţi studenţii universităţilor partenere, declară domnul Codrin Lungu, manager de proiect MECTS.

Managementul comunicării cu alumni pentru instituţiile de învăţământ superior din România se înscrie pe axa prioritară 1 – Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere, în Domeniul major de intervenţie 1.2 – Calitate în învăţământul superior şi are o durată de derulare de 30 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 208.600.47,58 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 15.738.001.18 lei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.