Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Magazinele de vise sigilate de autorități

Data publicării
Categoria

În seara zilei de 18 Ianuarie 2011, începând cu ora 18:00, la iniţiativa Primăriei Municipiului Cluj-Napoca s-a desfăşurat o amplă acţiune de verificare la magazinele de vise (care comercializează plante, substanţe şi preparate psihotrope cu efect halucinogen şi euforic). La acţiune au participat reprezentanţi ai: Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, Gărzii Financiare, Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj, Biroului de Combatere a Crimei Organizate Cluj, Poliţiei locale – Serviciul inspecţie comercială, Direcţiei pentru agricultură a judeţului Cluj şi ai Jandarmeriei.

S-a acţionat simultan, în echipe mixte, la toate cele patru puncte de lucru ale firmei SC PLANTO CALM SRL, singurele care mai funcţionează cu acest profil, în prezent, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În urma aprobării HCL 467/2010, începând cu data de 1 Decembrie 2010, în municipiul Cluj-Napoca s-a interzis comercializarea produselor numite etnobotanice pe o rază de 2.000 m faţă de unităţile de învăţământ, lăcaşuri de cult şi alte instituţii religioase.

Menţionăm că de la data intrării în vigoare a hotărârii şi până în prezent au fost efectuate mai multe acţiuni de control la aceste magazine, ocazii cu care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus suspendarea activităţii, singura societate care nu s-a conformat măsurilor dispuse fiind PLANTO CALM SRL, cu care primăria se află în acest moment în litigiu pentru nerespectarea deciziei de închidere. Prin urmare, în acest moment primăria este în faza în care a solicitat instanţelor devansarea termenelor stabilite pentru luna noiembrie 2011, spre a fi judecate cauzele mai repede şi a putea închide cât mai curând aceste magazinele de vise.

În urma controlului din data de 18 Ianuarie 2011, societatea a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile O.G. nr. 99/2000 republicată cu amendă (2.000 de lei) şi toate cele patru spaţii au fost sigilate, pentru nerespectarea măsurilor dispuse anterior.

După sigilarea magazinelor, Poliţia locală supraveghează toate cele patru locaţii. Astfel, în jurul orei 22:40, doi tineri cu vârste de domiciliaţi unul în localitatea Floreşti şi al doilea în Cluj-Napoca, ambii consumatori, au fost surprinşi încercând să rupă sigiliile aplicate pe spaţiul de pe strada Piezişă, numărul 2, faptă care constituie infracţiune (conform Codului penal, închisoare între trei luni şi un an). Aceştia au fost reţinuţi de către poliţiştii locali şi predaţi Secţiei VI Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

În jurul orei 21:10, la locaţia din staţia multifuncţională Minerva, au fost reţinuţi alţi trei tineri, doi cu domiciliul stabil în Bacău şi unul din Cluj-Napoca, angajaţi ai firmei PLANTO CALM SRL, pentru că încercau să desprindă de pe geam decizia de închidere a magazinului. La aceeaşi locaţie, în jurul orei 23:25, un tânăr consumator, domiciliat în Cluj-Napoca, a încercat să rupă decizia afişată pe geam. Toate persoanele implicate au fost reţinute şi predate secţiei de poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.