Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Lucrări de asfaltare pe drumul judeţean DJ 107N Someşu Rece – Gura Râşca

Data publicării
Categoria

Profitând de condițiile meteo mai mult decât favorabile derulării acestor categorii de lucrări, Consiliul Județean Cluj continuă în ritm alert programul de investiții care vizează modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere a județului.

Astfel, în prezent se derulează lucrări de asfaltare pe drumul județean DJ 107N Someşu Rece – Gura Râșca. Aceste lucrări au loc după ce, în prealabil, au fost realizate casete pentru lărgirea părții carosabile, au fost executate șanțurile și, respectiv, a fost așternut primul strat de asfalt, cel de binder. În acest context, se preconizează ca în zilele următoare să aibă loc așternerea celui de-al doilea strat de asfalt, stratul de uzură.

Lucrările de reabilitare și modernizare a acestui drum județean au fost reluate în cursul lunii martie, scopul acestora reprezentându-l finalizarea investiției demarate anul trecut și care a constat în refacerea platformei de drum şi a stratului rutier pe o lungime de aproximativ 6 kilometri, de la fundaţie până la aşternerea celor două covoare de asfalt. Proiectul în ansamblu vizează un tronson de drum în lungime de peste 7,5 kilometri, mai exact între kilometrul 28+612 şi kilometrul 36+200.

„Mă bucură faptul că, în cel mai scurt timp, un nou tronson de drum din zona montană a județului va fi pe deplin reabilitat și modernizat, cu toate avantajele ce decurg de aici în ceea ce privește dezvoltarea turistică și economică a întregii zone. Totodată, îi anunț pe această cale pe clujeni că numeroase alte drumuri de pe întreg teritoriul județului vor intra în reparații începând chiar cu zilele următoare, astfel încât până la sfârșitul anului să putem contabiliza un număr cât mai mare de tronsoane care au beneficiat, după caz, de lucrări de întreținere sau de modernizare” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Până la finalizarea proiectului, lucrările vor continua în acelaşi ritm şi mod pentru asigurarea frontului de lucru, respectiv prin realizarea de casete pentru lărgirea părţii carosabile şi aşternerea celor două straturi de covor asfaltic.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.