Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Lights Out! – lansarea EP-ului Patience

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

În seara de 7 Aprilie 2012, Fabrica de Pensule a fost gazda unui eveniment ce se anunţa a fi cu adevărat deosebit: lansarea primului EP Lights Out! intitulat Patience. Sala Studio s-a dovedit a fi un loc foarte potrivit pentru concerte, spaţioasă, aerisită şi de data aceasta, cu un decor adaptat ocaziei speciale.

Invitaţi în deschidere au fost Quantum Drive, o formaţie de indie/shoegaze/psychedelic, din care fac parte Ovidius Măcicăşan (voce, chitară ritmică), H.G. Alex (tobe), Răzvan Tomi (bass), Andrei Sîncrăian (chitară armonie) şi Raluca Apetria (la clape). Locul Ralucăi a fost ţinut cu acestă ocazie de Toma Bărbulescu.
Dacă nu aş fi ştiut dinainte, n-aş fi zis că sunt la primul lor concert. S-au prezentat pe scenă ca o trupă bine închegată şi încrezătoare, reuşind în repetate rânduri să adune aplauzele călduroase ale publicului.

Au un sound echilibrat, suficient de omogen încât să nu sune haotic, dar şi suficient de eclectic încât să nu fie monoton. Au interpretat un amestec de piese proprii şi coveruri după trupe precum Deerhunter şi Black Rebel Motorcycle Club, de unde îşi iau multe din influenţe.

Ce nu mi-a plăcut a fost că versurile au fost foarte greu de distins iar vocea nu ieşea aproape deloc în evidenţă. Nu ştiu dacă a fost intenţionat sau pur şi simplu nu a fost sonorizarea de partea lor. În orice caz, au reuşit să îmi capteze atenţia şi să mă facă să aştept următorul concert.

După o scurtă pauză, în care am avut ocazia să schimb câteva impresii despre trupa din deschidere, au urmat Lights Out!

Ni s-a promis o adevărată experienţă şi aşa a şi fost. De la aranjamentul de lumini, la sunetul impecabil, la ceaţa artificială cu miros de zahăr vanilat şi cocktailul dulce-acrişor ce purta numele formaţiei, a fost câte ceva să ne încânte toate simţurile.

Despre Lights Out de mult nu mai putem să spunem că sunt la început de drum. Asta pentru că Teo Retegan (voce), Andrei Sîncrăian (chitară, bass), Andrei Bobiş (chitară, bass) şi Oana Pop (tobe) s-au prezentat pe scenă ca nişte profesionişti. Amintindu-mi de primul concert Lights Out! la care am participat, e incredibil să văd cât de departe au ajuns şi cât de mult au evoluat în doar un an. Emoţiile s-au făcut simţite de fiecare parte a scenei, în zâmbetele largi ale celor din trupă şi în bucuria şi mândria ce se citea pe feţele celor ce i-au urmărit de la început.

Fac parte din marea familie a trupelor indie, însă ies în evidenţă prin atât de multe lucruri încât îmi e greu să îî încadrez în vreun gen muzical. Puţin psihedelic, puţin alternativ, o adiere de post-punk şi câteva firmituri de electro şi avem o trupă cum n-a mai avut Clujul noroc să vadă.

De vocea Teodorei nici nu ştiu ce să mai zic, ca de obicei, ne-a dat pe spate pe toţi. Era de ajuns o scurtă privire în public să observi proverbiala “gură căscată” la propriu. Cred că mulţi din cei prezenţi nici până astăzi nu s-au dezmeticit.

S-au interpretat piesele de pe proaspătul lansat EP Patience, compoziţii mai noi sau mai vechi (Sea to the Door) precum şi un cover absolut impresionant după Reckoner de la Radiohead. Trebuie să fii foarte îndrăzneţ să atentezi la aşa ceva, dar Lights Out au dovedit din nou că they mean business.

Pot să spun că am avut parte de cel mai bun concert Lights Out! de până acum, abia aştept să văd unde îi va duce viitorul.


Vezi și fotografiile de la eveniment.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.