Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Iulius Group începe lucrările de reamenajare a zonei de agrement din vecinătatea lacului de vest

Data publicării
Categoria

Compania Iulius Group, cel mai mare dezvoltator de centre comerciale de tip mall din România, demarează lucrările de reamenajare a spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, o investiţie de peste 500.000 de euro. Începând cu această săptămână, parcul din proximitatea Iulius Mall va intra într-un amplu proces de modernizare.

Astfel, clujenii şi nu numai vor beneficia de un spaţiu de relaxare proiectat după cele mai înalte standarde, în suprafaţă de peste 30.000 metri pătrați – Iulius Parc Gheorgheni. Regenerarea peisagistică a arealului va fi realizată de firma italiană Lemscape, aceeaşi companie care a conceput şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

Iulius Parc Gheorgheni va cuprinde peste 50 de specii de plante aduse din Italia, care vor înfrumuseţa şi transforma arealul. Peste 18.000 de copaci, arbuşti de diferite dimensiuni şi flori vor fi plantaţi pentru a îmbogăţi vegetaţia din proximitatea Lacului de Vest. Selecţia plantelor s-a realizat ţinând cont de condiţiile climatice din zonă, printre acestea numărându-se arţarul japonez, liliacul de vară, forsithia, mahonia, mărul decorativ, călinul, cornul, cotoneasterul şi hortensia. Jocul cromatic va fi completat cu flori, printre acestea numărându-se crizantemele, irişii, trandafirii, crinii, calluna, berberis şi euonymus. Proiectul cuprinde amenajarea a peste 10.000 metri pătrați de gazon special, care oferă clujenilor posibilitatea de a se aşeza şi relaxa pe iarbă precum în parcurile din marile oraşe europene.

Iulius Group începe lucrările de reamenajare a zonei de agrement din vecinătatea lacului de vest

Iulius Group începe lucrările de reamenajare a zonei de agrement din vecinătatea lacului de vest

Iulius Group începe lucrările de reamenajare a zonei de agrement din vecinătatea lacului de vest

Suprafeţele verzi vor impresiona prin aranjamentul peisagistic şi vor fi completate cu numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber. Un loc de joacă dotat cu tobogane, leagăne şi alte facilităţi va fi spaţiul ideal pentru buna dispoziţie a copiilor.

Iulius Group va amenaja zona verde astfel încât să constituie şi o bază de agrement pentru tineri şi adulţi. Revitalizarea zonei din vecinătatea lacului presupune realizarea unor alei de promenadă pavate, pistă pentru alergare, pistă pentru ciclism cu două sensuri şi numeroase spaţii de relaxare. Iulius Parc Gheorgheni va fi dotat cu peste 70 de bănci, pentru ca vizitatorii să se poată bucura de aerul curat şi de priveliştea încântătoare oferită de Lacul de Vest. Design-ul modern al grădinii publice va fi completat cu mobilier urban de o înaltă calitate şi sisteme de iluminat cu un consum redus de energie. De asemenea, locuitorii vor avea posibilitatea să se plimbe cu ambarcaţiuni pe lac, investiţia incluzând şi construirea de pontoane şi a unui debarcader.

Reamenajarea parcului din vecinătatea Lacului de Vest este o investiţie a Iulius Group pentru comunitate, ce are ca scop alinierea zonei la standardele europene cu privire la spaţiile de recreere.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.