Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

În stil ECO spre castelul Banffy

Data publicării
Categoria

Cea de-a III-a ediție a Electric Castle se dorește a fi mai prietenoasă cu mediu decât orice alt eveniment din România.

Organizatorii au extins gama de activități ECO pe care o propune publicului său: din acest an, spiritul de ecologist poate fi îmbrățișat nu doar în locația festivalului, ci chiar înainte de a ajunge la castelul din ”Conform studiilor internaționale, 75% din amprenta de carbon a unui festival de muzică este generată de modul în care participanții aleg să călătorească până la destinația evenimentului. Anul trecut, cei mai mulți participanți la festival (47%) au ajuns la castel cu mașina și autobuzul (30%). Doar 17% dintre ei au optat pentru tren, iar procentul celor care au ales alte mijloace de transport, inclusiv bicicletele, a fost infim, de doar 6%.

Fiecare procent câștigat în favoarea celor care optează pentru tren sau bicicletă, cele mai sustenabile mijloace de transport, este o contribuție reală la protejarea mediului înconjurator”, spune Andi Vanca, PR Manager al festivalului.

Un număr de zece intrări gratuite la festival și alte premii constând în echipament sportiv sunt puse la bătaie pentru cei dispuși să facă un drum de minim 250 de kilometri pe bicicletă pentru a ajunge la festival. Regulamentul de participare este disponibil pe electriccastle.ro/eco, iar data limită pentru înscrieri este 1 iunie 2015.

Electric Castle a inițiat, încă de la prima ediție, activități eco în cadrul festivalului, în încercarea de a educa publicul tânăr și a-l face să conștientizese importanța pe care contribuția fiecăruia o poate avea în direcția protejării mediului. Și anul acesta, în incinta festivalului participanții vor fi încurajați să reducă consumul de apă și energie, vor fi implicați în acțiuni de reciclare creativă. La dispoziția publicului vor fi puse mai multe bicilete ce vor putea fi închiriate gratuit.

Abordarea ecologistă este încurajată și de către artiștii prezenți în festival, Barry Ashworth de la Dub Pistols a ținut să le transmită un mesaj personal celor din marea Britanie: „Trebuie să începem să ne gândim și la ce se întâmplă cu mediul așa că vă lansez provocarea de a ne întâlni la Electric Castle pe biciclete”.

Toate acțiunile ecologiste organizate în cadrul Electric Castle Festival se realizează în parteneriat cu Asociația MAINOI și producătorul de biciclete GIANT.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.