Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

GROW, cel mai popular proiect educațional din România

Data publicării
Categoria

Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, GROW oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru participanții la ediția pentru clasa a IX-a, organizatorii GROW propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive începând cu 5 martie până pe 6 aprilie, susținute în limba engleză de către traineri internaționali. Toate activitățile GROW se desfășoara într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea.

În această primavară, sesiunile de pregătire GROW vor fi susținute în 15 orașe din România: Arad, Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara, de către studenți internaționali veniți din cele 110 țări în care există organizația AIESEC.

În cadrul GROW participanții își vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor și o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale și își vor consolida încrederea în sine prin provocări practice.

Pentru această ediție, alături de sesiunea introductivă de cunoaştere şi ceremonia de închidere, temele explorate în GROW sunt Abilităţi de comunicare, Abilitati de feedback, Obiceiuri nesănătoase de alimentație, Ecologie, Autocunoastere, Lucrul în echipă, Discriminarea nu avantajează pe nimeni, Cetățenie europeană.

In cadrul ediției GROW 0.9 din 2011, peste 900 de participanți de clasa a IX-a și-au descoperit punctele tari și slabe, au descoperit munca în echipă, ce înseamnă managementul de proiect și au inteles specificul valorilor românești.

    ”În timpul sesiunilor am observat că oamenii care erau timizi la început au reușit să se deschidă și să își împărtășească părerile. Alții se simteau mai bine când vorbeau în fața unei mulțimi sau au găsit în sfârșit un sistem care să funcționeze pentru ei și să îi facă să fie mai organizați. În timpul unei sesiuni mi s-a amintit cât de important e sa fii mai organizat, să fii capabil să respecți persoanele cu care lucrezi și mai important decât orice să ajungi la timp.”

– Ana Marcal, trainer international, Portugalia

Inițiativa educațională pilotată în 2010 este o experiența creată de pasiunea tinerilor și expertiza specialiștilor în educație, cu scopul de a ajuta reprezentanții unei generații să-și dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, împreună cu studenți străini veniți în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internațional al organizației AIESEC. Până acum în cadrul GROW au participat 3700 de elevi din peste 120 de licee care au fost pregătiți de 130 studenți internaționali.

GROW a câștigat anul acesta recunoaștere naționala și internațională: premiul de popularitate la categoria „Cel mai bun proiect educațional” în cadrul Galei Premiilor în Educație, premiul pentru „Cel mai bun proiect de educație de tineret din România” acordat de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne și premiul pentru „Cea mai bună idee de proiect cu o componentă de educație financiară” în cadrul Galei Societății Civile.

GROW 0.9 se bucura de sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Dechatlon, Zentiva, Orbit, Xerox, Catalyst, Qual Media, Senior Interactive, tpu.ro, Discovery și White Image.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.