Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

GPS pentru maşinile companiilor de salubritate care asigură colectarea deşeurilor menajere

Data publicării
Categoria

Primăria a somat săptămâna trecută cele două companii de salubritate să îşi respecte angajamentele asumate prin contract în privinţa asigurării condiţiilor de colectare a deşeurilor menajere ale clujenilor.

Cele două companii au realizat deja dotarea maşinilor dotarea tuturor maşinilor de ridicare a deşeurilor cu sisteme de monitorizare de tip GPS. Astfel, Primăria poate monitoriza mult mai uşor dacă cele două companii îşi respectă angajamentele, dacă respectă programul de ridicare şi dacă folosesc în practică maşini care să fie corelate cu dimensiunile aleilor şi căilor de acces la punctele gospodăreşti.

De asemenea, Primăria a solicitat celor două companii să înceapă modernizarea punctelor gospodăreşti din cartiere şi dotarea acestora cu recipienţi de colectare care să le permită clujenilor să depoziteze separat pe cele doua fracţii – umeda şi uscată (gunoi reciclabil şi respectiv nereciclabil).

Brantner a transmis o listă cu 92 puncte gospodăreşti pe care le va amenaja şi moderniza până la sfârşitul anului. Rosal a transmis o listă cu 111 astfel de puncte pe care s-a angajat să le construiască până pe 1 August 2011, dintre care 24 în Zorilor, 69 în Mănăştur şi 18 în Grigorescu.

În prezent există 48 de puncte în care sunt amplasaţi recipienţi tip clopot pentru colectarea selectivă a deşeurilor pe sectorul Brantner şi şapte pe sectorul Rosal.

Firma Rosal s-a angajat să amplaseze astfel de recipienţi în o sută de locuri, iar instituţiile publice care vor solicita acest lucru vor primi gratuit recipienţii. Chiar astăzi vor fi instalaţi astfel de recipienţi la Liceul Onisifor Ghibu în Grigorescu.

Numărul de ridicări a gunoiului menajer trebuie reglat in funcţie de nevoile beneficiarilor, astfel încât să nu se producă situaţii in care acestia să nu aibă unde să depoziteze gunoiul pentru că recipienţii nu au fost eliberaţi.

Am cerut celor două companii ca să-şi afişeze în această săptămână pe Internet programul de ridicare a deşeurilor menajere. Acesta trebuie să fie permisibil, astfel încât, dacă este nevoie, o maşină să poată ajunge de mai multe ori în în acelaşi loc. Cele două companii trebuie să aibă stabilite graficele de colectare pentru ca cetăţenii să le poată urmări, să reabiliteze, să modernizeze punctele gospodăreşti şi chiar să construiască unele noi, acolo unde este cazul, a precizat primarul Sorin Apostu.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.