Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

GECAD împreună cu VentureConnect anunță noi oportunități de finanțare

Data publicării
Categoria

GECAD Group, in colaborare cu VentureConnect, lanseaza o noua oportunitate de finantare pentru startup-urile din domeniile software, tehnologii web si eCommerce.

Pentru fiecare dintre cele doua evenimente bianuale majore organizate sub umbrela VentureConnect in urmatorii trei ani, GECAD Group va aloca o investitie de tip seed de 50.000 Euro, incluzand totodata startup-urile alese intr-un program sustinut de indrumare si mentorat activ de business.

Programul de finantare initiat de GECAD Group va debuta chiar cu ocazia evenimentului VentureConnect ce se va desfasura la Bucuresti pe 23 noiembrie 2011. In luna octombrie, VentureConnect va organiza doua editii locale, prima in Cluj urmata de cea din Timisoara, obiectivul fiind de a selecta cele mai valoroase startup-uri locale care sa fie prezente in finala de la Bucuresti.

Investitia seed oferita de GECAD Group, alaturi de intreaga activitate de mentorat si consiliere de business pe care o va derula impreuna cu companiile selectate, au ca obiectiv identificarea unor proiecte sau afaceri tehnologice valoroase, cu adevarat inovatoare si cu impact global.

„Vor intra in atentia noastra acele proiecte sau companii cu focus pe software, tehnologii web si eCommerce, cu un concept de business sustenabil, un produs sau un serviciu inovator aflat macar in stadiul de pilot, nelegat geografic de tara – mama, cu potential de dezvoltare internationala”, precizeaza Radu Georgescu, Chairman GECAD Group.

Printre obiectivele colaborarii GECAD Group – VentureConnect pot fi mentionate crearea unui oportunitati anuale prin care startup-urile au access la un program de finantare si mentorat, sustinerea afacerilor in a patrunde pe piata globala de IT si software, atragerea investitorilor din Europa de Est, precum si cresterea spritului antreprenorial din regiune.

„Suntem intr-adevar increzatori in talentul si abilitatile tehnologice ale tinerilor antreprenori din Europa de Est, dar si in capacitatea lor de a veni cu idei de afaceri inovatoare si viabile economic. De asemenea, consideram ca a venit momentul pentru a prezenta Romania in cu totul alta lumina. Impreuna cu GECAD Group, ne dorim nu doar sa sustinem financiar proiectele alese, cat si se le consiliem si sa le prezentam catre alti potentiali investitori pe masura ce acestea arata semne considerabile de crestere”, declara Ana Maria Andronic, Senior Associate Biris Goran.

Mai multe detalii despre evenimentele VentureConnect si alte informaii utile se gasesc pe site-ul oficial.

Sustinatorii evenimentului VentureConnect din aceasta toamna sunt: Microsoft BizSpark (un program global ce vine in intampinarea antreprenorilor cu o oferta completa: acces la produsele Microsoft de dezvoltare si testare, vizibilitate si resurse de marketing), School for Startups Romania (liderul furnizorilor britanici de training in domeniul afacerilor, oferind participantilor adevarate lectii de afaceri si metode practice pentru atingerea reusitei in afaceri), OKIAN (cea mai mare librarie online din Romania), precum si ARIES Timisoara (asociatie profesionala in domeniul IT&C care are in componenta peste 280 de membrii la nivel national si patru filiale in Timisoara, Cluj, Brasov si Craiova, avand in componenta 53 de membrii firme care activeaza in domeniul electronica si software si 4 universitati de profil tehnic).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.