Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj revine cu a treia ediție

Data publicării
Categoria

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj va avea loc în perioada 14-23 Octombrie 2011. După ce anul trecut au fost prezentate publicului 94 de filme din 24 de țări, anul acesta palmaresul festivalului depășește o sută de filme din 30 de țări.

Ediția din acest an vine cu o mulțime de surprize pentru publicul festivalului și cu un program extrem de divers: eveimente conexe: concerte, spectacole de teatru, spectacole de stand-up comedy, vernisaje de artă, workshop-uri și discuții pe teme cinematografice, dar și din alte domenii strâns legate de film.

Una dintre principalele noutăți este organizarea, in cadrul competiției, a unei secțiuni speciale dedicate filmelor realizate in academiile de film din întreaga lume, care va reuni la Cluj numeroși studenți si profesori de film din țara și străinătate.

Peste 80 de invitați sunt așteptați în octombrie să pășească pragul festivalului. Regizori, scenariști, producători, actori, jurnaliști, critici de film și bloggeri din țară de peste hotare se vor alătura din nou publicului clujean pentru a încuraja și susține cultura și arta cinematografică.

Până la debutul festivalului, publicul este invitat să participe la două concursuri lansate săptămâna trecută. Pasionații de film care au inspirație în crearea unui produs cinematografic sunt invitați să participe la concursul de parodie și scurt-metraj organizat în parteneriat cu Trilulilu și Prestigio. Pentru a câștiga o tabletă Prestigio, o acreditare la festival și o proiecție a filmului în festival, concurenții au două posibilități: să realizeze o parodie după un film lansat pe piață sau să realizeze un scurt-metraj după un text de pe tvdece.ro pe care să le uploadeze pe trilulilu.ro/concurs/comedycluj până în 3 Noiembrie 2011. Câștigătorii vor fi aleși de un juriu stabilit de festival. Pasionații de film cu talent la desen sunt invitați la un concurs de bandă desenată organizat în parteneriat cu Revista Comics și Prestigio. Doritorii trebuie să trimită o ilustreze o scenă din filmul de comedie preferat (A4, jpeg, 300 dpi, se acceptă orice tehnică) la comics@revistacomics.ro. Premiul este o tabletă Prestigio și o apariție în Revista Comics.

Tot ceea ce se întâmplă anul acesta la Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj va fi transmis și în mediul online prin intermediul site-ului comedycluj.ro dar și prin blogul festivalului www.comedycluj.ro/blog sau conturile oficiale de Facebook, Twitter și Trilulilu (se va lansa odată cu spotul festivalului).

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei si a Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.