Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Festivalul de foarte scurt metraj Très Courts – apel la participare

Data publicării
Categoria

Din 1991, festivalul de foarte scurt metraj Très Courts promovează filmul foarte scurt în întreaga lume. Ajuns în România din 2007 la iniţiativa Institutului Francez din România, acest festival a cunoscut de la an la an o extindere tot mai mare, fiind în prezent difuzat, simultan la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai, în aproximativ 70 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 25 de oraşe în România.

Sub eticheta Around the Très Courts România – competiţia românească, sunt grupate filme foarte scurte realizate în România. Încă de la prima ediţie în România, Institutul Francez a dorit încurajarea talentelor şi a creaţiei cinematografice locale. De aceea a fost creată competiţia specială de scurt metraje româneşti.

Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Aveţi timp până pe 28 Februarie 2013 pentru a trimite filmele voastre foarte scurte însoţite de formularul de înscriere (disponibil pe site-ul trescourt.ro) pe adresele Institutelor Franceze din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti. Singura condiţie impusă este ca durata filmului sa nu depăşească trei minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiuni, documentare, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.