Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Evoluția pronosticurilor de fotbal

Data publicării
Categoria

Fotbalul este în același timp și un sport imprevizibil, dar și un sport la care poți să spui că aduni informație pe măsură ce îl urmărești. Echipa noastră a decis că pentru aceia dintre voi care sunt pasionați de pariuri sportive și își doresc să primească un context mai bun despre cum au evoluat pariurile și mai ales pronosticurile din fotbal, va crea un ghid de câteva repere temporale sau cel puțin importante din evoluția acestora. Prin urmare, iată cm arată evoluția pronosticurilor de-a lungul timpului.

Începuturile – Pronosport
Mulți dintre noi au prins perioada în care Pronosport a fost în vogă, dar foarte mulți tineri cu vârsta în jurul cifrei de 20 de ani cu siguranță nu au cum să știe ce a însemnat Pronosport tocmai de pe vremea comuniștilor și nici ce însemnau regulile stricte la pariuri. Pronosport era un fel de biletul zilei fotbal sau ce puteai să pariezi în ziua aceea pentru că opțiunile erau mult mai puține. Dacă voiai să plasezi un pariu pe vreo echipă de fotbal, puteai face acest lucru doar la loto-pronosport, singurul sistem unde se puteau plasa pariuri sportive, dar întreg mecanismul era foarte limitat de tot felul de condiții și reguli stricte.

Prima condiție și regulă pe care trebuia să o îndeplinești era că biletul câștigător nu poate avea mai puțin de 11 pronosticuri câștigătoare, unde variantele de pariuri erau doar cele single, nicidecum o ofertă întreagă de cote pe tot felul de evenimente și statistici pe care le poți plasa acum în prezent în orice agenție de pariuri. Mai mult decât atât, dacă aveai 10 evenimente câștigătoare, nu câștigai nimic. Iar maximul pe care îl puteai plasa era 13. Șansele de câștig nu ajungeau foarte departe de nivelul de la loterie, dar măcar te simțeai bine că ai pariat la meciurile tale favorite. Iar în cazul în care aveai câștiguri, erau și ele tot plafonate, ceea ce reduce și mai mult eficiența pe care un astfel de sistem l-ar putea avea pentru jucători.

1, X, 2
1, X sau 2 erau singurele cote pe care le puteai plasa în perioada în care Pronosport încă era activ, iar acest sistem s-a păstrat pentru foarte mulți ani, până în prezent. Încă ne putem folosi de ingeniozitatea celor de pe vremea aceea și putem să plasăm pariuri singulare pe meciurile unde avem atât de multă încredere că cele 90 de minute se vor termina cu victorie sau egal. Din fericire pentru unii jucători și din păcate pentru alții, acest sistem de joc de 1X2 a evoluat foarte mult și de la 3 pronosticuri pe care le puteai alege pentru minim 11 meciuri, acum ai la dispoziție atât de multe încât este foarte complicat să reușești să dai lovitura doar prin cunoștințe.

De aceea există și o diferență foarte mare între jucătorii specializați și cei care sunt amatori sau începători nereușind astfel să poată atinge un nivel de venituri constant din pariurile sportive. Spre deosebire de 1X2-ul de pe timpuri, acum nu doar că ai mai multe cote, dar poți să incluzi și diferite pronosticuri ale aceluiași meci pe același bilet. Lucrurile au evoluat, iar cu cât timpul trece, cu siguranță industria de pariuri sportive va continua să se schimbe și mai mult într-un ritm cât mai accelerat.

Avantajele pronosticurilor din zilele noastre
Am vorbit destul despre care ar fi motivele pentru care unii jucători ar fi supărați pe noul sistem. În realitate, el aduce mai multe avantaje decât dezavantaje, iar astăzi este timpul să discutăm puțin despre ele. Spre deosebire de condiția obligatorie care impunea faptul că trebuie să ai minim 11 evenimente câștigătoare pentru a primi un premiu, acum poți câștiga 5 RON din 2 RON, cu un singur meci. Deci ești mult mai liber și datorită acestor factori de pariu, poți să beneficiezi și de premii mult mai mari.

Un alt avantaj este că poți paria așa cum îți place. Dacă ești o fire mai analitică și apreciezi mai mult faptul că o echipă poate avea superioritate față de altă echipă chiar dacă pierde la scor, poți paria pe cornere, faze pe poartă, cartonașe, etc.

Un alt avantaj important de care te bucuri datorită noilor sisteme de pronosticuri este că agenții de pariuri își permit să îți ofere chiar și bonusuri gratis pentru a paria. Deci de la un mediu unde nu aveai voie nici măcar să decizi câte pronosticuri să pui pe un bilet, ai ajuns în prezent unde agenții de pariuri îți oferă bani doar pentru ca tu să faci ce vrei cu ei.

Concluzie
Pronosticurile din fotbal au avut un parcurs excelent, au evoluat foarte mult de la un stadiu la altul și vedem în sfârșit cum jucătorii beneficiază de servicii din ce în ce mai bune.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.