Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Economii de 30% după externalizarea serviciului de emitere și expediere somații

Data publicării
Categoria

În 2010, Primăria a făcut economii de 30% pentru emiterea şi expedierea somaţiilor de plată.

În anul 2010, toate somaţiile de plată care fac obiectul executării silite, ca urmare a acumulării datoriilor către bugetul local, au fost externalizate printr-un contract de prestări servicii încheiat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi firma SC Absolut SRL, în urma unei licitaţii publice.

În anul 2010, până în 7 Decembrie 2010, au fost expediate 88.931 de scrisori care au reprezentat 11.219 înştiinţări de plată pentru debitorii persoane fizice la impozite, 39.030 somaţii de plată cu debite constând în amenzi, somaţii emise în anul 2009, 38.682 somaţii de plată cu debite constând în amenzi, somaţii emise în anul 2010.

Costul emiterii şi expedierii acestor somaţii a fost de 273.251 lei/an. În cazul în care s-ar fi folosit Compania Naţională Poşta Română pentru expediere, emiterea şi expedierea ar fi costat 385.515/an (4,05 lei/plic expedierea cu confirmare de primire + plic + hartie A4 + tuş imprimanta).

Suma economisită în acest an este de 112.264 lei, cu aproximativ 30% mai puţin (29,12%).

La economiiile în bani se adaugă cele cu resursa umană, activitatea inspectorilor din cadrul Serviciului Executare Silită Creanţe Buget Local, prin eliminarea din cadrul activităţilor zilnice a elaborării corespondenţei (listare somaţii, scriere plicuri şi confirmări de primire, scriere borderouri de expediere).

Un alt avantaj este faptul că, în loc de a face o singură livrare – cum era în cazul expedierii prin Poşta Română, plicurile se livrează acum la domiciliu de două ori, astfel crescând semnificativ rata recepţionării.

De asemenea, cei care expediază plicurile culeg informaţii pe teren cu privire la destinatarii care nu îşi ridică plicul sau care nu sunt găsiţi. Aceste informaţii ne sunt transmise pe baza unui borderou care cuprinde urmatoarele detalii: decedat, mutat, plecat din ţară”, „mutat din localitate. Aceste informaţii nu sunt oferite şi de către Poşta Română, dar ele sunt absolut necesare în vederea identificării contribuabililor pentru continuarea măsurilor de executare silită.

Serviciul Executare Silită Creanţe Buget Local a încasat în anul 2010 suma de 2.104.516 lei.

Din punct de vedere legal, somaţia este prima măsură de executare silită şi trebuie trimisă neapărat mai întâi prin poştă conform specificaţiilor privind comunicarea actelor administrativ fiscale.

Licitaţia pentru acest serviciu a început în data de 12 Mai 2009, şi în urma soluţionării diferitelor contestaţii, a fost încheiată în data de 4 Ianuarie 2010, data întocmirii acordului-cadru. Contractul este încheiat pe o perioada de doi ani, cu sume cuprinse între minimum 100.250 bucăţi şi maximum 322.300 de bucăţi.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.