Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Echipa UBB s-a calificat în rundele eliminatorii ale Campionatelor Europene de Dezbateri

Data publicării
Categoria

Echipa Universității Babeș-Bolyai formată din Anda Prunea şi Mihai Morar, ambii studenți în anul trei în cadrul Facultăţii de Drept, s-au calificat în rundele eliminatorii ale Campionatelor Europene de Dezbateri care au loc în această săptămână la Viena.

Aceasta este a cincea calificare consecutivă a unei echipe a Universității Babeș-Bolyai în rundele eliminatorii ale prestigioasei competiţii care reunește anual peste 650 de studenți reprezentând 120 de universități din 26 de țări europene.

Echipa Universităţii Babeş-Bolyai a reuşit performanța de a se califica în sferturile de finală ale competiției după nouă runde preliminare, desfăşurate în perioada 3-5 August 2015, în care echipa românească a dezbătut pe diferite teme. În fazele eliminatorii, competiţia se desfăşoară pe două niveluri de participare, în functie de nivelul de utilizare a limbii engleze: limbă nativă (EPL) sau a doua limbă vorbită (ESL), echipa românească făcând parte din competitiția ESL.

Competitiția continuă în următoarele zile în Viena. Echipa UBB va intra în sferturile de finală, urmând să dezbată cu echipele universităților din Tel Aviv și Haifa pentru un loc în semifinale.

UBB este partenerul educațional al ARDOR Transilvania, continuând susținerea programului său de dezbateri pentru studenți. Acest program, care funcționează sub titulatura BBU Debate Society, are o vechime de 18 ani, fiind rezultatul unui parteneriat unic în țara noastră, între Universitatea Babeș-Bolyai și ARDOR Transilvania. Anul 2013 a marcat un punct de cotitură în istoria acestei colaborări, Universitatea Babeș-Bolyai ajungând pe locul 24 în World Debate Rankings (singurul clasament acceptat în domeniu, care stabilește ierarhia primelor 900 de universități din lume la dezbateri). Totodată, în 2014 una din echipele Universității Babeș-Bolyai, formată din Ioana Stupariu și Radu Cotarcea, a reușit să ajungă până în finala Campionatului European de Dezbateri de la Zagreb, în timp ce echipa formată din Anda Prunea si Mihai Morar a ajuns până în finala prestigiosului Paris Open.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.