Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Echipa de înot a Liceului pentru Deficienţi de Vedere va participa la la Campionatele Mondiale IBSA

Data publicării
Categoria

Echipa de înot a Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va participa în perioada 1-10 Aprilie 2011, la Campionatele Mondiale IBSA – International Blind Sports Association, în Antalya, Turcia .

În acest fel, România va fi reprezentată pentru prima dată la campionatele mondiale pentru persoanele cu deficienţe vizuale. La această competiţie vor participa înotători din peste 22 de ţări şi state ale lumii precum : Belarus, Brazilia, Bulgaria, Columbia, Cipru, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Iran, Irlanda, Israel, Corea, Noua Zeelandă, Rusia, Slovacia, Suedia, Thailanda, Ucraina, Venezuela, Turcia, România şi USA.

Echipa Hope va participa cu următorii membri: Ciorap Samuel, Ciorap Naomi, Prundaru Petrişor, Velecico Valentin, elevi din clasele VIII-X. Tinerii sunt înscrişi şi legitimaţi la Clubul Sportiv Lamont, Cluj-Napoca. Antrenorul elevilor din echipa de înot Hope este Emese Maniu, profesor de kinetoterapie la Liceul pentru Deficienţi de Vedere.

De remarcat este faptul că, urmare a muncii depuse în relaţia cu elevii cu deficienţe de vedere şi a rezultatelor deosebite obţinute, antrenorul Emese Maniu a fost recompensată în data de 26 Martie 2011, la Bastionul Croitorilor, prin acordarea de către Fundaţia pentru Comunitate a premiului Mentor pentru excelenţă în educaţie.

Reamintim în acest context faptul că, doar în ultimii doi ani, membrii echipei de înot a Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca au obţinut, la concursurile internaţionale de profil la care au participat în Ungaria, Germania, Slovacia, Cehia şi Ţara Galilor, nu mai puţin de 54 de medalii de aur, 24 de argint şi 8 de bronz.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.