Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Delegaţie chineză în vizită la UBB

Data publicării
Categoria

O delegaţie chineză de la Zhejiang University of Science and Technology (ZUST) din Hangzhou a efectuat astăzi o vizită de lucru la Universitatea Babeş-Bolyai.

Delegaţia formată din dl. Wang Jianhua, Preşedintele ZUST, trei decani şi un reprezentant al biroului de relaţii internaţionale s-a întâlnit cu rectorul UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, prorectorii prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prof. univ. dr. Sorin Filipescu, prof. univ. dr. Mihaela Luţaş şi directorul Centrului de Cooperări Internaţionale conf. univ. dr. Mircea Maniu. Principala temă de discuţie a fost extinderea programelor de colaborare dintre cele două instituţii.

Zhejiang University of Science and Technology (ZUST) este partenerul UBB din anul 2009. Cele două instituții, împreună cu HANBAN (Sediului Central al Institutelor Confucius de la Beijing) au înființat în septembrie 2009 Institutul Confucius de la UBB. Institutul Confucius este o organizație non profit, susținută de guversnul chinez, fiind parte a unei rețele de 400 de asemenea institute din toată lumea. Scopul Institutului este promovarea culturii chineze, prin organizarea de cursuri și activități culturale.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.