Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Cum a fost la Electric Castle 2014 (ultima zi)

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Festivalul s-a încheiat în mod „strategic”, astfel încât cei prezenți să uite de orice formă de oboseală, iar în același timp să intervină melancolia că ceva atât de frumos se termină atât de repede.
Chiar dacă organizatorii au lungit festivalul față de anul trecut, probabil niciodată nu va fi destul pentru fanii acestui concept.

Ultima seara a început cu un fel de „trezire” din mahmureala generală. Notes and Ties Orchestra au oferit momente instrumentale ce aminteau de așa numita artă a muzicii, iar spectatorii întinși pe jos puteau recunoaște piese din coloanele sonore ale filmelor preferate. După acest gen de ascultare-meditație, show-ul a scăpat de sub control cu Șuie Paparude, care a fost rechemat pe scenă de două ori la insistențele publicului, respectând probabil versurile lor: „pentru că inima ta moare, atunci când sunetul dispare”. Fiind unul dintre cele mai îndrăgite momente, publicul a cântat împreună cu soliștii pe tot parcursul reprezentației.

Mai apoi,seara a fost condimentată cu una dintre cele mai cunoscute trupe live de pe scena dance: Kraak & Smaak. Pe lângă acțiunea scenică, de remarcat ar fi faptul că formatul festivalului implică și activități ” eco-friendly”. Participanții au fost îndrumați să facă curățenie în camping sau să strângă pahare de plastic si pachete de țigări pentru instalația de materiale reciclabile, fiind răsplătiți cu jetoane. De asemenea, s-a apelat și la creativitate, la atelierele de reciclare sau la instalația de deșeuri, unde materialele finale s-au bazat într-un mod inedit pe lumini și modele florale. Tot aici, oamenii își puteau încărca telefonul pedalând o bicicletă, deci Bigger, Stronger, Better, Greener!

Electric Castle a ajutat și la promovarea turistică locală, prin unitățile de cazare de prin împrejurimi, dar și prin donații pentru restaurarea castelului Banffy. Iar ultima zi s-a încheiat în mod memorabil cu „one man show”: Gramatik. Cunoscut și ca „Best Chill out Artist”, a oferit ultima doză de electrizare cu bassline-uri de dubstep, hip-hop și electro-house. Un final demn de libertatea artistică și urbană impusă de festival, un fel de rezumat al întregilor zile, probabil pentru a ne pune în așteptare de pe acum pentru line-up-ul și biletele de anul viitor.


Fotografii

Fotografii realizate de Gicu BOBOC.

Vezi și:

https://orasulcluj.ro/articole/2014/06/cum-a-fost-in-prima-zi-de-electric-castle-2014/
https://orasulcluj.ro/articole/2014/06/cum-a-fost-la-electric-castle-2014-a-doua-si-a-treia-zi/

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Etichete:

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.