Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Cristian DASCĂLU: „Vrem să facem parte din soluție și nu din problemă”

Data publicării
Categoria

Piața clujeană de evenimente se îmbunătățește pe zi ce trece. Din ce în ce mai multe conferințe de specialitate, evenimente pentru fiecare domeniu și pe toate gusturile. TEDxCluj este unul dintre ele. O conferință pe care nu trebuie să o ratezi și despre care am discutat cu Cristian Dascălu.

TEDxCluj

Care este tema acestei ediții și ce ne pregătiți de data aceasta?

Am început în 2010 cu un eveniment organizat sub tema Envisioning Cluj urmând ca mai apoi să trecem la Inspiring Actions, pentru ca anul acesta să ajungem la: Generating Change. Pentru că ne aflăm într-un context al schimbării și pentru că vrem să facem parte din soluție și nu din problemă. De data aceasta vrem să punem accentul pe diferența între discuție și acțiune, între manifestarea nemulțumirii și acțiunile pe care le putem face.

Care sunt speakerii pe care îi aveți confirmați până acum?

În cadrul conferinței vă veți întâlni cu:

  • Andrei Gheorghe, celebrul prezentator și realizator de emisiuni radio și TV;
  • Daniel Homorodean, director executiv al Arxia, ce vine să vorbească din perspectiva călătorului;
  • Ioan Bocșa, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți populari transilvăneni cu o importantă activitate culturală și academică;
  • Mihaela Panaite, regizor de teatru la primul teatru independent din Cluj – Sala Mică, în cadrul Centrului Cultural Independent Fabrica de Pensule;
  • Mukul Pal, directorul general al societății de consultanță Orpheus Capitals, ne va vorbi despre Time Franctals, o teorie revoluționară ce explică exponențialitatea în natură, pe piețele bursiere și în tot ceea ce ne înconjoară;
  • Sergiu Biriș, crocodilul șef de la Trilulilu, cea mai mare comunitate de Video Sharing din România.

Gazda evenimentului va fi: Cor Geertsma (propietar al ISDC Holding, o companie romano-olandeză și un important furnizor de soluții și servicii software din Cluj)

Când încep înscrierile? Va exista un proces de selecție?

Pe 27 Aprilie am da startul la înscrieri. Persoanele care doresc să participe vor completa formularul de pe site urmând ca apoi să treacă prin procesul de selecție.

TEDxCluj

Spune-ne câte ceva despre echipă. Cum ați ajuns în formula aceasta?

Echipa în formatul actual este o evoluție a echipelor anterioare, jumătate dintre noi fiind aceeași de la ultima ediție. Alexandra Crăciun este omul nostru de comunicare, Alina Crancau se ocupă de promovarea în Social Media, Paul Bucovesan e cel creativ (omul resposabil de materialele de promovare și nu numai), Bogdan Colceriu vine cu idei și ne ajută pe partea de marketing, Paula Tonea ține legatura cu speakerii, partea de logistică e responsabilitatea lui Tudor Hossu, Raluca Vontea se asigură că toți invitații primesc atenția necesară și Andrei Mutu vine cu sprijin pe partea de parteneriate (și nu numai).

Am văzut că ați lansat un nou concept de eveniment: TED Meet. Despre ce este vorba?

Ideea a pornit de la dorința de a forma o comunitate TED în Cluj. Ne-am tot gândit cum am putea să facem acest lucru și am ajuns la concluzia că e nevoie de ceva mai mult decât conferințele TEDx pe care le organizăm si pe care deja le apreciati. Apoi am vrut să dăm șansa oamenilor să fie speakeri la TED. Timp de trei minute, cei care au o idee și cred că e potrivită pentru scena TED, vor vorbi persoanelor prezente iar spre finalul întâlnirii publicul va vota persoana care merită să participe ca speaker la TEDxCluj.

Dacă există cineva care vrea să propună un speaker, la ce adresă vă poate contacta?

Pentru orice sugestie sau pentru propunerea unui speaker, puteți să ne scrieți oricând la adresa: contact at tedxcluj punct com și ne vom bucura să intrăm în legatură cu oricine vine cu idei de calitate. Sigur că ne vedem la TED Meet, 28 Aprilie 2011, începând cu ora 18:30, la Starbucks :)

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.