Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Congresul internaţional ANLEA-AILEA 2011

Data publicării
Categoria

Universitatea Babeș‑Bolyai din Cluj‑Napoca are deosebita onoare de a găzdui Congresul internaţional ANLEA-AILEA 2011 organizat de Catedra de Limbi Moderne Aplicate şi de Centrul pentru Industriile Limbii din cadrul Facultăţii de Litere.

Evenimentul are loc sub egida comună a ANLEA Franţa (Association Nationale de la filière Langues Etrangères Appliquées), a ramurii sale internaţionale AILEA şi a Rectoratului Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi se doreşte a fi un loc pentru dialog şi schimburi, fiind dedicat comunităţii academice internaţionale a departamentelor de Limbi Moderne Aplicate.

Anul acesta, Congresul ANLEA – AILEA se va desfăşura la Cluj‑Napoca între 3 şi 5 Iunie 2011 şi va constitui o ocazie excepţională de a stimula dialogul internaţional şi de a reflecta asupra experienţelor şi asupra bunelor practici ale departamentelor de Limbi Moderne Aplicate din mai multe ţări. Evenimentul este văzut ca o nouă etapă în activitatea şi dezvoltarea Asociaţiei Internaţionale LEA. Iar aceasta, cu atât mai mult cu cât, Asociaţia ANLEA încredinţează, pentru prima oară, organizarea propriului congres anual unei universităţi străine. Universitatea Babeş‑Bolyai din Cluj‑Napoca este pregătită să răspundă acestei provocări.

Avem deosebita plăcere de a anunţa participanţii că programul din acest an a fost îmbunătăţit cu un atelier foarte dinamic şi util dedicat exclusiv cooperării internaţionale. Reprezentanţii universităţilor care doresc să îşi (re)lanseze sau să îşi diversifice relaţiile internaţionale vor avea ocazia de a-şi prezenta ofertele de cooperare internaţională (Erasmus, Erasmus Mundus, codiplomare, acorduri bilaterale de cooperare interuniversitară sau interdepartamentală etc.). Responsabilii cu aceste schimburi sau reprezentanţii acestora vor putea schimba între ei broşuri, pliante etc., intrând astfel în contact direct în vederea definirii noilor axe de cooperare academică la nivelul Asociaţiei AILEA.

Universitatea gazdă organizează şi un spaţiu de expoziţie-vânzare pentru publicaţiile ştiinţifice în franceză, engleză, italiană, spaniolă, germană, rusă sau olandeză.

De asemenea, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, va fi prezent cu un stand propriu care le va permite participanţilor la Congres să vadă sau să achiziţioneze produse ale artiştilor şi meşterilor populari din diferite zone ale României.

Deschiderea lucrărilor Congresului va avea loc vineri, 3 Iunie 2011, începând cu ora 9:30 (clădirea centrală a Universităţii, Aula Magna – strada Mihail Kogălniceanu, numărul 1).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.