Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Colours of Cluj 2014: trei instalații inedite vor colora centrul istoric al orașului

Data publicării
Categoria

Organizatorii Colours of Cluj au lansat provocarea, iar participanții la festival vor recrea cultura și arta românească, vor scrie caligrafic, cu o pensulă imensă, pe o coală de hârtie întinsă pe Bulevardul Eroilor și vor readuce la viață o bicicletă veche, a cărei poveste o vor rescrie toți cei care o vor lua la plimbare pe străzile orașului. Cea de a doua ediție a festivalului Colours of Cluj, ce se va desfășura între 8 și 10 august, va aduce trei instalații inedite, menite să coloreze centrul istoric al orașului.

În Piața Unirii, de vineri până duminică, echipa Bre. va readuce în atenția clujenilor „frumosul românesc”, sub toate formele sale de exprimare și reprezentare. Proiectul umBRE.le are ca scop principal susținerea și promovarea artei și culturii românești și, de asemenea, readucerea în contemporaneitate a tradițiilor și obiceiurilor specifice plaiului mioritic. Ilustrațiile, produsele variate, evenimentele și workshop-urile creative sunt doar câteva dintre modalitățile prin care Bre. intenționează să reaprindă atașamentul publicului pentru ceea ce este românesc și autentic.

Tot în Piața Unirii, o bicicletă plină de culoare va prinde viața, în cadrul atelierului de creație REBORN bicycles. Din pasiunea pentru biciclete și din dorința de a le readuce la viață pe cele vechi, echipa care stă în spatele proiectului va construi o bicicletă cu un design nou, pe care clujenii o vor putea „scoate” la plimbare, pentru a-i recrea povestea.

Cei care doresc să îşi testeze îndemânarea pictând cu o pensulă uriaşă sunt aşteptaţi vineri, 8 August 2014, între orele 17:00 şi 20:00, precum şi sâmbătă şi duminică, între orele 15:00 şi 20:00, pe Bulevardul Eroilor, unde vor realiza o pictogramă comună cu şi despre oraşul Cluj, pe o coală de hârtie întinsă pe stradă. Trecătorii sunt invitaţi să se detaşeze şi să încerce să scrie cât mai caligrafic cu o pensulă imensă, înmuiată în cerneală sau acrilic; talentul şi imaginaţia lor vor oferi trăsăturilor pictogramei o linie frumoasă şi vor crea balansul structurii. Proiectul este conceput de Raluca Drob şi Maria Zvaric.

A doua ediție a festivalului Colours of Cluj va avea loc între 8 și 10 august 2014, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup.

Festivalul va găzdui evenimente în aer liber, prezentate în spaţii cunoscute, dar și mai puţin convenţionale. Spectacolele vor include numeroase momente participative, în care cei prezenți vor fi invitaţi să se alăture activităților în mod activ, prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti, întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.