Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

CNSC a solicitat Primăriei clujene consultaţie privind concursul pentru Filarmonică

Data publicării
Categoria

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a solicitat săptămâna trecută o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca implicaţi în organizarea procedurii de organizare a concursului de arhitectură pentru Filarmonica Transilvania.

Doresc să salut această iniţiativă a CNSC – pentru că, prin faptul că a solicitat clarificări şi explicaţii cu privire la procedura utilizată în acest proiect, ne oferă posibilitatea de a rezolva într-un timp scurt toate contestaţiile şi de a continua proiectul important al Centrului Cultural Transilvania. Prin urmare, această nouă abordare a problemei, de a se întâlni cu toate părţile implicate pentru a înţelege cum a fost organizată procedura este un progres în relaţia instituţională cu CNSC şi o schimbare de optică din partea conducerii acestuia, a precizat primarul Sorin Apostu.

Întâlnirea avut loc luni, la Bucureşti şi au participat de la Cluj, doi reprezentanţi ai Primăriei, pe partea de achiziţii publice şi urbanism şi un reprezentant al Ordinului Arhitecţilor din România –Transilvania – partenerul nostru în acest proiect.

Proiectul Filarmonicii, unul unic în România, uzează de procedurile legale de achiziţii publice prevăzute în Ordionanţa 34/2006, dar pe care nu le-a mai folosit nimeni până acum. Este vorba despre concurs de soluţii finalizat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare – procedura pe care Primăria a utilizat-o în organizarea concursului de proiectare a Filarmonicii.

În cadrul discuţiilor de la CNSC au fost analizate toate planşele A0 ale proiectelor firmelor care au depus contestaţie, respectiv Drăgan Architecture şi Carpaţi Proiect, precum şi proiectul câştigător, al Asocierii între SC VAAL ARHITECTURĂ SRL cu Popp şi asociaţii. Mai mult, s-au analizat toate aspectele care au fost luate în calcul la redactarea caietului de sarcini (care a solicitat în mod expres un proiect de sala de spectacole de tip shoe box – proiectele contestatarilor fiind de alte tip vineyard).

Urmează ca CNSC să analizeze toate aspectele clarificate şi să emită un punct de vedere.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.