Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Clujul a dat startul Olimpiadei Naţionale de Fizică 2014

Data publicării
Categoria

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj împreună cu instituţiile co-organizatoare ale Olimpiadei Naţionale de Fizică 2014 s-au reunit în calitate de gazde, ieri, 6 Aprilie 2014, în cadrul festivităţii de deschidere a olimpiadei pentru a ura în acelaşi timp bun venit şi succes tuturor elevilor participanţi.

Peste 600 de elevi olimpici la Fizică, din ţară, dar şi din Basarabia, au ajuns în ultimele două zile la Cluj-Napoca cu ocazia Olimpiadei Naţionale de Fizică.

Dl Valentin Claudiu Cuibus, inspector şcolar general, a făcut oficiile de gazdă, amintind audienţei momentul excepţional al celei de-a 50-a ediţii a Olimpiadei Naţionale de Fizică sub semnul căruia a început această olimpiadă, urându-le totodată elevilor şedere plăcută la Cluj-Napoca şi mult succes.

Din partea instituţiilor organizatoare au fost prezenţi dl prefect prof. univ. dr. Gheorghe Vuşcan, dl preşedinte al Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, iar pentru a transmite mesajul primarului municipiului Cluj-Napoca, dl director Ovidiu Câmpean. De asemenea, Olimpiada Naţională de Fizică 2014 se bucură de prezenţa onorantă a dl academician Emil Burzo, preşedinte de onoare al olimpiadei şi de alte personalităţi ale fizicii precum dl prof. univ. dr. Florea Uliu, preşedintele comisiei olimpiadei, şi dl decan al Facultăţii de Fizică din cadrul UBB Cluj-Napoca, dl prof. univ. dr. Aurel Pop. Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca este partenerul activ al Olimpiadei Naţionale de Fizică 2014 şi a fost reprezentată de dl prorector prof. univ.dr. Nagy Ladislau. Din partea Ministerului Educaţiei Naţionale este prezent la Cluj pe parcursul Olimpiadei Naţionale de Fizică, dl inspector general Sorin Trocaru.

Un moment aparte al festivităţii a fost acela al înmânării, de către reprezentantul delegaţiei din Basarabia, dlui inspector şcolar general, Valentin Claudiu Cuibus, a unei carpete cu portretul lui Ştefan cel Mare, ca semn al românităţii comune.

Probele Olimpiadei Naţionale de Fizică 2014 se desfăşoară în perioada 7-10 Aprilie 2014, iar festivitatea de premiere va avea loc în data de 11 Aprilie, începând cu ora 9:00, la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.