Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Clujenii aşteptaţi la filme bune în cinematografului Mărăşti

Data publicării
Categoria

După proiectul cu aparate de sport în aer liber (fitness), primăria continuă seria de proiecte destinate comunităţii clujene prin deschiderea primului cinematograf gratuit din oraş şi, de altfel, din România.

Clujenii vor avea aici acces la producţii cinematografice de genuri diverse. Vor fi difuzate şi filme de artă, dar şi filme de mare succes la public. De asemenea şi filme noi, şi filme clasice. Cluj-Napoca este oraşul cinefililor, oraşul în care se organizează două mari festivaluri de film pe an şi oraşul care şi-a asumat responsabilitatea de a reabilita cinematografele de cartier, moştenite într-o stare de maximă degradare de la RADEF în anul 2009.

Vor fi organizate săptămâni tematice: săptămâna filmului românesc, săptămâna filmului european, cicluri de filme de autor sau de gen.

Pentru elevi se pot realiza proiecţii la cererea profesorilor, atât de filme educaţionale cât şi drept recompensă pentru rezultatele şcolare bune. Dorim să promovăm ideea de a-i aduce la cinema pe cei care nu au absenţe şi au rezultate bune le şcoală şi pentru a face din această recompensă una dorită de tineri vom încerca să aducem cele mai bune filme, imediat ce este posibil, a precizat primarul Sorin Apostu.

Nu mai este un vechi cinematograf prăfuit de cartier, ci unul modern, adresat întregii comunităţi: aici se vor difuza chiar şi filme 3D. Pe lângă filme, aici vor fi organizate şi evenimente pentru comunitate: dezbateri, expoziţii de fotografie şi de pictură, lansări de carte. Municipalitatea îşi propune ca cinematograful să devină un centru al cartierului, un loc de întâlnire pentru comunitate.

Imobilul a fost recompartimentat, astfel încât să aibă mai multe destinaţii. Primăria a transformat sala mică a cinematografului într-un club al pensionarilor, iar la etaj a amenajat un dispecerat al Poliţiei Locale. Sala mare a cinematografului a fost modernizată şi este destinată cinefililor, aproximativ 200 de locuri fiind amenajate pentru aceştia.

Lucrări care au fost realizate:

  • au fost refăcute instalaţiile electrice, sanitare, de încălzire
  • a fost realizat grup sanitar
  • au fost realizate deschideri de goluri, în vederea realizării la sala mică a unui iluminat adecvat pentru clubul pensionarilor
  • recompartimentări
  • igienizări, zugrăveli

Reamenajarea cinematografului a demarat la începutul lunii noiembrie 2010. Valoarea totală a lucrărilor efectuate la acest obiect a fost de două milioane de lei.

Cinematograful este dotat cu aparatură modernă, care a fost furnizată de către SC COMSIS SERVICE SRL. Au fost achiziţionate două videoproiectoare de tip PANASONIC DLP, iar ecranul este de tip SILVER 3D de dimensiuni 7,2 X 4 metri.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca are un contract cu firma Provideo care oferă pentru cinema Mărăşti licenţe de tip umbrelă din partea caselor de producţie Warner Bros. Pictures, Sony Pictures şi Metro Goldwin Mayer/United Artists şi respectiv cu Ro Image 2.000 pentru producţii Disney.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.