Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Cluj-Napoca, în atenția FIBA

Data publicării
Categoria

Primarul Sorin Apostu a primit astăzi vizita directorului sportiv al FIBA, Ljubomir Kotleba, care a inspectat Cluj-Napoca, după ce municipiul nostru şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de Baschet U 17 – feminin din 2012.

Reprezentantul FIBA a dorit să se întâlnească cu primarul Sorin Apostu pentru a evalua deschiderea comunităţii în ceea ce priveşte organizarea unui astfel de eveniment, element considerat decisiv în alegerea oraşului gazdă.

Primarul a ţinut să menţioneze atuurile municpiului Cluj-Napoca în privinţa organizării evenimentului.

Avem şansa să fim gazda Campionatului Mondial de baschet feminin U17 din 2012. FIBA a început inspecţia în ţările care doresc să organizeze acest campionat. Cluj-Napoca este unul dintre oraşele în care baschetul este un sport extrem de apreciat, se joacă mereu cu sălile pline, iar autorităţile locale îşi dau interesul pentru infrastructura sportului de sală. Am demarat procedurile de realizare a unei săli de sport multifuncţionale, iar luni vom anunţa câştigătoarea licitaţiei organizate de primărie pentru construirea acestei săli. Nu în ultimul rând municipiul nostru beneficiază de o infrastructură bună şi de o ofertă hotelieră pe măsură. Sperăm ca municipiul nostru să ajungă din nou pe harta competiţională a sportului din Europa şi din lume, a afirmat primarul Sorin Apostu.

Cluj-Napoca candidează cu oraşe precum Timişoara, Arad, Oradea şi Sibiu pentru organizarea acestui campionat mondial.

Am realizat un raport cu privire la potenţialul oraşelor din România cu privire la organizarea Campionatului Mondial de Baschet U17. Ultimul oraş vizitat a fost Cluj-Napoca, despre care pot să spun că este accesibil din punct de vedere al infrastructurii şi are hoteluri bune. Decizia va fi anunţată anul viitor, a precizat directorul sportiv FIBA.

Prezentă la Cluj-Napoca, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală a apreciat deschiderea municipalităţii clujene cu privire la organizarea acestui campionat.

Vă mulţumesc pentru interesul pe care îl manifestaţi faţă de baschet. România baschetbalistică nu ar fi avut şansa vreodată să se califice la un campionat mondial pentru că sistemul competiţional nu ne permite, decât ca ţară organizatoare. Ţară organizatoare înseamnă primele 12 din lume cu competitoare pe măsura baschetului mondial – Statele Unite, Brazilia, Australia, China, Coreea. Am decis împreună cu primarul Sorin Apostu să avem în România prima sală de sport pentru baschetul profesionist din România, o sală de sport competitivă, a susţinut Carmen Tocală.

Viitoarea sală multifuncţională de sport va fi construită de municipalitate pe Aleea Stadion, fără număr şi va avea peste 7.000 de locuri. La cererea de oferte organizată în vederea atribuirii contractului de proiectare şi execuţie pentru acest obiectiv şi-au depus ofertele 3 firme, iar luni va fi anunţată câştigătoarea.

Organizarea Campionatului Mondial de Baschet Under 17 Feminin din 2012 la Cluj-Napoca este foarte importantă pentru municipalitatea clujeană, acest lucru însemnând atragerea de numeroşi turişti, hoteluri pline şi nu în ultimul rând apariţia din nou a oraşului nostru pe harta competiţională a sportului din Europa şi din lume.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.