Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Cluj-Napoca devine în iunie capitala europeană a oncologiei

Data publicării
Categoria

În iunie 2014, Cluj-Napoca este gazda a două evenimente de referință pentru oncologia europeană și cea românească.

În premieră pentru România, Organizația Institutelor Europene de Cancer (The Organization of European Cancer Institutes – OECI) va desfășura evenimentul OECI Oncology Days & General Assembly, în perioada 11-13 Iunie 2014, la Cluj-Napoca. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Institutul Oncologic Prof.Dr. Ion Chiricuță (IOCN), care, în același timp, sărbătorește 85 de ani de la înființare în cadrul Zilelor IOCN 2014.

Cancerul continuă să reprezinte una dintre cele mai mari provocări ale sistemelor de sănătate publică din întreaga lume. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii estimează că numărul cazurilor noi de cancer va creşte la 22 de milioane până în 2030, comparativ cu 14 milioane, cât au fost înregistrate în 2012. În plus, numărul deceselor cauzate de această afecţiune va ajunge la 13 milioane în următoarele două decenii, mai susţin experţii OMS în World Cancer Report 2014.

În acest context, Organizaţia Institutelor Europene de Cancer (The Organization of European Cancer Institutes – OECI) militează pentru reducerea fragmentării în domeniul oncologiei şi evaluarea corectă a relației cost-beneficiu legată de aplicarea unor noi tehnologii terapeutice, pentru ca europenii care se confruntă cu afecțiuni oncologice să aibă acces la cele mai bune tratamente. Astfel, la nivel european, se impune dezvoltarea unor rețele de referință, necesare pentru a îmbunătăți diagnosticarea precoce a diferitelor tipuri de cancer, dar şi pentru a oferi pacienţilor un acces mai bun la terapii. Acesta este şi scopul manifestării ştiinţifice OECI Oncology Days & General Assembly 2014.

“Decizia de a organiza Oncology Days 2014 în Cluj-Napoca reflectă în mod evident necesitatea ca OECI să îmbunătățească implicarea colegilor noştri din Europa de Est în dezvoltarea de programe şi politici publice. Mulţumim Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă pentru găzduirea evenimentului, dar și pentru toate angajamentele asumate în anii anteriori prin organizarea seriilor de training în patologie moleculară”, a declarat Wim H. van Harten, preşedintele Organizaţiei Institutelor Europene de Cancer.

Adiacent cu OECI Oncology Days 2014 va avea loc, în perioada 12-14 Iunie 2014, evenimentul aniversar Zilele Institutului Oncologic Prof. dr. Ion Chiricuță – 85 de ani de la înființare.

Zilele IOCN prezintă bilanțul ultimilor cinci ani și cuprind Gala de Excelență, filme documentare lansate în premieră, simpozioane științifice despre principalele tipuri de tumori maligne, proiecte în desfășurare, precum și evenimente conexe dedicate pacienților, publicului larg și presei.

“Suntem deosebit de onoraţi să găzduim în premieră OECI Oncology Days & General Assembly, mai ales că tot în 2014 sărbătorim 85 de ani de existenţă a Institutului Oncologic ‘Prof.Dr. Ion Chiricuţă’. Abordarea strategică a oncologiei europene este o mare provocare și, prin urmare, o amplă colaborare între toți membrii OECI devine indispensabilă. Sperăm ca cele două evenimente să fie un succes, iar cât mai mulți colegi să participe la lucrările din cadrul acestora”, susţine conf. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, managerul Institutului Oncologic ”Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Zilele IOCN 2014 vor reuni speakeri de renume național și internațional, care vor prezenta și dezbate cele mai noi informații din domeniul oncologiei în sesiunile: tumori ginecologice, tumori digestive, tumori cap-gât, tumori pulmonare, tumori urologice, tumori mamare, tumori tiroidiene, melanoame-sarcoame, sesiunea doctoranzi/rezidenți, desiunea discipline fundamentale, sesiunea pentru asistenți medicali, sesiunea postere.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.