Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Clubul de Cicloturism Napoca vă invită la prezentarea noilor piste de biciclete

Data publicării
Categoria

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) invită clujenii interesați joi, 9 Septembrie 2010, începând cu ora 20:00, la Biblioteca Heltai Cluj Napoca, la o prezentare cu imagini a noului proiect al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca de realizare a catorva zeci de noi kilometri de căi de comunicatie favorabile biciclistilor în Cluj-Napoca și a analizei critice a acestuia, făcută de CCN. Intrarea este liberă.

Va fi în primul rând o prezentare a documentației întocmite în luna iulie 2010, la solicitarea primăriei clujene, de o firmă de proiectare, cu privire la rețeaua de piste de biciclete în Cluj-Napoca ce urmează a fi realizata ca parte integranta din proiectul de Rețea de stații de self-service de închiriere de bicicletă, proiect ce urmează a fi depus de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu primăriile comunelor Florești și Apahida spre finanțare din fonduri structurale UE / POR .

În al doilea rând, va fi o analiză critică a acelei documentații și prezentare a principalelor categorii de obiecții și propuneri de modificare și completare, formulate de CCN cu privire la versiunea din iulie 2010 a acestui proiect, pe care am apreciat-o ca neprofesionistă și inacceptabilă din multiple puncte de vedere.

Pentru bicicliștii clujeni, dar și pentru alte persoane interesate de mobilitatea urbană durabilă este nu doar o ocazie de informare, ci și una de a transmite idei și face propuneri pe tema facilităților pentru bicicliști, idei ce vor fi sintetizate, analizate și trasmise apoi autorităților locale și elaboratorilor proiectelor de noi căi de comunicații favorabile bicicliștilor în Cluj-Napoca.

Prezentarea face parte din campania Velorutia Romana derulata la Cluj în 2010 de CCN, ca partener local al Asociației Bate Șaua București, sub egida Federației Bicicliștilor din România și cu sprijinul GEF-SGP – este o avampremieră pentru manifestările pe care CCN le va organiza în perioada 16-22 Septembrie 2010 pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.