Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Cărturești Cluj – apel la proiecte

Data publicării
Categoria

De la inaugurarea din noiembrie 2007, librăria Cărturești din Iulius Mall Cluj a organizat și găzduit evenimente culturale. Au fost nenumărate lansări de carte, lecturi publice și dialoguri cu scriitori, seri de povești și ateliere pentru copii, întâlniri cu psihologi, concerte acustice, spectacole-lectură de teatru, expoziții, târguri tematice, dezbateri, degustări de ciocolată și vinuri, cluburi de lectură, proiecții și multe alte feluri de evenimente. Prin toate acestea am transformat librăria noastră într-unul dintre spațiile culturale importante ale Clujului.

Din toamna lui 2016 lansăm un experiment, deschizând acest spațiu diverselor comunități care doresc să-l folosească pentru întâlnirile și proiectele lor. Facem un mic pas în spate și din organizatori ne transformăm în curatori. Nu pentru că am obosit sau nu mai avem idei, ci pentru că suntem tot mai preocupați de comunitate, de ideile și evenimentele pe care ea le poate furniza – variate, proaspete, surprinzătoare. Așteptăm așadar propunerile voastre de proiecte și, dacă ele ne conving, vă punem la dispoziție spațiul, precum și suportul nostru logistic și de promovare.

Am făcut o listă de direcții care ni se par interesante, dar nu e musai să ne limităm la ea: literatură, istorie, filosofie, psihologie / dezvoltare personală, parenting, activități pentru copii, film, fotografie, muzică, teatru, arhitectură / design / peisagistică, BD / ilustrație de carte, hobby (gradină, animale, bricolaj, origami & co., drumeție, ciupercărit etc.), societate / civism / spațiu public, business / economie, politică, ceai / cafea / delicatese / vinuri /expoziții, ateliere etc.
Formatul evenimentelor poate fi de asemenea divers, întins pe perioade mai lungi sau concentrat într-un singur moment.
Spațiul în care vom găzdui evenimentele propuse de voi e ceainăria de la demisol, a cărei capacitate maximă, impusă de normele de securitate, e de 80 de persoane. Avem 9 mese și 50 de scaune pe care le putem amplasa în funcție de nevoi.

Ne rezervăm dreptul de a selecta proiectele primite și, dacă e cazul, de a le ajusta împreună cu echipele propunătoare. Ce ne interesează e adecvarea lor la spațiul unei librării, în care activitățile normale trebuie să poată continua nestingherite, și capacitatea de implementare a echipei de proiect.

Nu e nevoie de proiecte complexe și de CV-uri cu multe pagini. Tot ce trebuie să faceți e să ne trimiteți un mail (pe adresa mihai.mateiu@carturesti.net) în care să ne explicați succint ideea voastră de proiect și să descrieți și mai scurt echipa – dacă ne convinge stabilim o întâlnire și, la un ceai, dezbatem toate detaliile.

Veniți așadar și faceți-vă proiectele la Cărturești Cluj. Cum am spus-o de la bun început, Cărtureștiul aparține celor ce și l-au imaginat!

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.