Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Cartierul Plopilor vechi – reabilitare după 30 de ani

Data publicării
Categoria

După trei decenii în care nu s-a făcut nimic consistent, iar singurele lucrări au fost de plombare ici colo a drumurilor principale de acces, Primăria muncipiului Cluj-Napoca a demarat în această primăvară lucrări ample de refacere a zonelor dintre blocuri în cartierul Plopilor vechi.

S-au refăcut aleile de acces în imobile, zonele verzi şi spaţiile de joacă, dar şi infrastructura de salubrizare şi spaţiile alocate parcărilor, care au fost regândite.

Lucrările au început în data de 14 Martie 2011 s-au finalizat în 12 Mai 2011.

S-au realizat 41 de alei care permit accesele la blocuri şi patru alei pentru acces la garaje, în lungime totală de peste 8.270 de mp de asfalt, valoarea lucrărilor fiind de 1.956.800 lei. În plus, suprafaţa carosabilă asfaltată este de 3466.50 de mp.

Prin redefinirea aleilor s-au creat 67 de noi locuri de parcare, pe o suprafaţă totală de peste 1000 de mp, care se adaugă la cele 48 de locuri de parcare existente (total 115).

De asemenea, s-au montat peste 130 de metri de balustrade de siguranţă.

În zona Plopilor există patru puncte de colectare a gunoiului. Ele au fost igienizate conform Contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare menajeră încheiat cu SC Rosal Grup SA, pe sectorul căreia se află întreaga zonă.

Lucrările de igienizare au presupus zugrăvirea în interior, precum şi hidroizolarea terasei punctelor de colectare, dotarea cu recipienţi pentru colectarea apei reziduale rezultată în urma igenizării punctului de colectare, sau pentru colectarea eventualelor scurgeri din recipienţi pentru colectarea deşeurilor menajere. S-au turnat şape în interiorul punctelor de colectare şi au fost montate uşi la punctele de colectare cu sistem de blocare pentru a se evita împrăştierea deşeurilor.

În zona cuprinsă între strada Plopilor, strada Splaiul Independenţei, strada Oţetului şi Canalul Morii s-au realizat şi lucrări de modernizare şi extindere a sistemului de iluminat public, înainte de această reabilitare existând numai pe străzile principale şi în mici zone în apropierea blocurilor de locuinţe. Lucrările s-au realizat în perioada aprilie – mai 2011.

S-au montat 27 de noi stâlpi de iluminat cu 30 de aparate. 16 stâlpi de iluminat de patru metri deasupra solului, echipaţi cu aparate de iluminat de tip K-Lux şi lămpi cu o putere de 70 de watti, şi respectiv 11 stâlpi de opt metri deasupra solului şi lămpi cu o putere de 70 de watti.

Plus alte corpurile de iluminat de pe alţi cinci stâlpi au fost modernizate.

Valoarea lucrărilor realizate a fost de aproximativ 200.000 lei.

Au fost montate un leagăn dublu, un complex de joacă şi cinci aparate pentru fitness.

S-au făcut lucrări de montaj de pavele şi borduri de cauciuc sub aparate pe o suprafaţă de 281,64 mp şi au fost refăcute gardurile, s-a plantat gazon şi s-au toaletat arborii. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la aproximativ 145.000 lei.

Valoarea totală a lucrărilor: aproximativ 2,3 milioane de lei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.