Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Carnet de călătorie

Data publicării
Categoria

Carnetele de călătorie sunt o modalitate creativă şi plăcută de a “conserva” emoţiile şi descoperirile unei excursii. În plus, ele îţi dau ocazia de le împărtăşi şi altora sau de a reveni şi reflecta asupra lor.

Realizarea unui carnet de călătorie e un câştig în mai multe sensuri: strădania de a-ţi pune impresiile într-un text sau într-o formă vizuală le fixează mai bine în memorie; intenţia de a face un asemenea carnet te face mai atent şi mai receptiv pe durata călătoriei; nu în ultimul rând, acest carnet se poate transforma în biletul tău spre o altă destinaţie – despre asta e vorba în cele ce urmează.

Povestind aventura ta într-o ţară francofonă printr-un carnet de călătorie fabricat de tine însuţi, poţi câştiga 300 de euro pentru o viitoare călătorie. E vorba de un proiect realizat în parteneriat de Institutul francez din Cluj-Napoca, libăria Cărtureşti şi agenţia de turism Aerocenter.

Concursul Carnet de călătorie se adresează tuturor persoanelor majore cu reşedinţa în România. Carnetul de călătorie trebuie să relateze un sejur într-o ţară membră a Organizaţiei Internaţioale a Francofoniei şi trebuie redactat în limbile română sau franceză. Alcătuite din texte şi/sau ilustraţii (desene, fotografii, obiecte lipite…), creaţiile vor fi evaluate atât din punct de vedere al valorii estetice şi creative, cât şi din punct de vedere al capacităţii autorului de a transmite impresiile şi emoţiile trăite. Data limită pentru înscrierea carnetelor în concurs este 15 Octombrie 2012.

Există de asemenea o pagina de Facebook dedicată acestui concurs unde veţi găsi totate detaliile necesare, precum şi câteva prezentări care să vă ajute în realizarea carnetelor.

Premiul constă într-un voucher de 300 de euro valabil pentru orice călătorie prin agenţia de turism Aerocenter, care va fi acordat la începutul lunii noiembrie, conform deciziei unui juriu format din câte un membru al fiecăruia dintre cei trei organizatori şi doi membri externi aleşi pentru sensibilitatea lor artistică şi experienţa de călători.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.