Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Business Lunch – filmul ca metodă de educație antidrog

Data publicării
Categoria

Asociația Culturală Ideograma în parteneriat cu Asociația Studenți pentru Societate Cluj vor desfășura în perioada 1 Martie 2012 – 1 August 2012, ]n Cluj-Napoca, proiectul Business Lunch – filmul ca metodă de educație antidrog. Proiectul este o metodă educativă antidrog nonformală și neconvențională adresată tinerilor.

Proiectul își are originea în observarea ineficacității măsurilor antidrog luate de către autorități la nivel național, în special în rândul tinerilor, cel mai mare nivel de consum înregistrându-se în rândul lor. Se știe că indiferent ce metode persuasive se folosesc, tinerii și mai ales adolescenții vor acționa conform psihologiei inverse, abordarea educativă fiind tot mai dificilă pentru aceștia. Analizând studiile din domeniu s-a sesizat că tinerii reprezintă categoria de vârstă cea mai vulnerabilă la fenomenul consumului de droguri. Potrivit Raportului Strategic Internațional privind controlul stupefiantelor – INCSR, din 27 februarie 2009, vârsta medie a consumatorilor de droguri este cuprinsă între 14-25 de ani, cel mai mare procent înregistrându-se între categoriile de vârstă 25-34 de ani (6%) urmat îndeaproape de vârstele 15-24 de ani (4,5%).

Proiectul urmărește să prevină traficul și consumul de droguri în rândul tinerilor din Cluj-Napoca prin implicare activă și metode creative gen: un workshop de creație a unui scenariu de film și de educație antidrog, un workshop de realizare de film și de dezvoltare personală, activități de voluntariat și realizarea unui film de foarte scurt metraj de către tinerii implicați în proiect. Scenariul realizat în urma atelierelor creative va reprezenta scenariul Comediei Colective Business Lunch.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.