Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

BT – cele mai bune afişe de evenimente culturale din 2010

Data publicării
Categoria

Pe 12 Martie 2011, Cărturești Cluj a vernisato expoziție inedită – e vorba de o expoziție cu cele mai reușite afișe de evenimente culturale din 2010.

Reacțiile entuziaste primite în urma lansării apelului de participae la concurs, cu o lună și jumătate în urmă, au confirmat nevoia unei asemenea expoziții – o nevoie firească de recunoaştere şi apreciere a valorii şi profesionalismului în domeniul advertising-ului cultural. Dincolo de asta, intenţia expoziţiei este aceea de a marca, de a oficializa fatul că există o piaţă a design-ului de afiş, cu producători și consumatori al căror gust este deja rafinat.

Din cele 130 de afișe primite în urma apelului la participare, juriul concurului a ales 20 de lucrări, ținînd cont de criterii precum impact vizual şi funcţionalitate, relevanţă pentru eveniment, sinergie text-imagine, idee, compoziţie sau originalitate.

Expoziția, care poate fi vizitată în ceainăria librăriei Cărtuești Cluj pînă în 14 aprilie, e dedicată în primul rnd designer-ilor. În mod indirect ea omagiază însă şi operatorii culturali care, în realizarea afișelor pentru evenimentele lor, au apelat la profesioniști. Iata lista celor expuși: Camelia Dobrin (pentru Cărturești), Vlad Guţă (pentru Centrul Cultural German), Florin Chereji (pentru Flowing Mist), CameliaDobrin & Dan Aga (pentru Slicker), Alexandra Ţuclea (pentru Indie Scouts), Eugen Coșorean (pentru Fabrica de Pensule), Adrian Bogdan Ciprian (pentru Cărturești), Istvan Biro (pentru Teatrul maghiar), Ina Stoian & Tiberiu Bucsa (pentru +/- cluj), Daniel Aga (pentru Căturești). I-am lăsat la final pe cîştigătorii primelor trei locuri, care au fost și premiați: locul 3, cu două lucrări expuse, RADU NEGRU (pentru Dubious Underground Association); locul 2, cu trei lucrări în expoziţie, ALEX PONORAN (pentru Facultatea de Teatru și Televiziune); locul 1, cu 5 lucrări selectate, VLAD ŞULEA (pentru The Independent Music Resistance, Booha Bar și Colectiva).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.