Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Autorizaţii de construire şi certificate de urbanism necesare realizării unor lucrări de construcţie

Data publicării
Categoria

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a eliberat mai multe autorizaţii de construire şi certificate de urbanism necesare realizării unor lucrări de construcţie.

Pentru comuna Căianu a fost eliberată autorizaţia de construire necesară execuţiei unui nou sediu pentru primărie care va fi dotat cu centrală termică, un depozit de lemne şi o fosă septică. Construcţia, în valoare totală de 706.005 lei, se va edifica pe locul fostului sediu al primăriei şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 496 mp. Tot pentru comuna Căianu a fost eliberată autorizaţia de construcţie necesară lucrărilor de execuţie a unui dispensar cu farmacie în valoare totală de 524.600 lei. Lângă această clădire va mai fi edificată una, aici urmând a fi adăpostite un depozit de lemne care va deservi centrala termică şi o fosă septică. Dispensarul, cu o suprafaţă desfăşurată de 355,35 mp, va cuprinde trei cabinete, un salon de tratament şi o sală de aşteptare şi va fi racordat la toate utilităţile existente în zonă: apă, energie electrică şi telefonie.

De asemenea, a fost eliberat şi certificatul de urbanism necesar realizării studiului de fezabilitate pentru construirea conductei de apă potabilă care va lega municipiul Cluj-Napoca (județul Cluj) de comuna Hida (județul Sălaj). Traseul conductei va urmări drumurile de exploatare din municipiul Cluj-Napoca şi localitatea Chinteni, iar de pe teritoriul administrativ al localităţii Deuşu, traseul conductei va urmari DJ 109 A, spre localităţile Băbuţiu, Şoimeni, (comuna Vultureni), Aşchileul Mare şi Aşchileul Mic (comuna Aşchileu) până la ieşirea din judeţul Cluj. Această lucrare este parte componentă a proiectului Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, a cărui valoare totală este de 196,9 milioane de euro, finanţarea Uniunii Europene fiind de 74%, restul sumei fiind asigurate de Guvernul României (11,3%) şi de autorităţile locale (1,9%), dar şi prin creditul contractat de Compania de Apă Someş S.A. (12,8%).

Eliberarea acestor autorizaţii de construcţie şi certificate de urbanism reprezintă o serie de paşi concreţi în demersul nostru mult mai larg care vizează modernizarea satelor judeţului şi reducerea decalajelor de dezvoltare faţă de mediul urban. Ne propunem să îndeplinim acest obiectiv atât prin furnizarea unor servicii de sănătate sau ale administraţiei publice locale într-un cadru optim cât şi prin introducerea unor elemente de infrastructură absolut necesare cum este şi alimentarea cu apă a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.