Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Au început reducerile de sezon

Data publicării
Categoria

21 de firme şi-au depus până în prezent notificări la Primăria Cluj-Napoca, în vederea practicării vânzărilor de soldare la 36 puncte de lucru în oraş.

Comercianţii au obligaţia să notifice la Primărie perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puţin 15 zile înainte de organizarea acestora, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000 – republicată, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

Durata anuală a vânzărilor de soldare este cuprinsă între 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie şi nu poate depăşi 45 de zile.

Produsele care se vând la preţuri de soldare sunt în general articolele de îmbrăcăminte, încălţăminte, electrocasnice, electrice…

În ceea ce priveşte verificările în rândul comercianţilor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială au demarat acţiuni de control la magazinele care practică vânzări cu preţ redus. Până acum au fost verificaţi 15 agenţi comerciali şi au fost constatate nereguli precum:

  • afişarea necorespunzătoare a preţurilor şi nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţ redus;
  • nedepunerea notificării la Primăria municipiului Cluj-Napoca, pentru vânzările cu preţ redus care intră în categoria soldărilor.

Pentru neregulile constatate, au fost încheiate 12 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009, privind reglementarea activităţilor comerciale pe raza municipiului Cluj-Napoca şi ale O.G. nr. 99/2000 republicată, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 10.800 lei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.