Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Au început înscrierile pentru Fresh Start – rezidențe de creație

Data publicării
Categoria

Reactor de creație și experiment lansează un nou proiect: programul de rezidențe de creație Fresh Start.

Acesta își propune să inițieze proaspeții absolvenți de teatru în teatrul documentar și cel performativ, prin tehnici specifice devised theatre și în regim independent. Rezidențele vor include ateliere și producții proprii, care vor fi prezente apoi într-un turneu în alte spații independente din țară și vor rămâne în repertoriul permanent al teatrului Reactor de creație și experiment. Atelierele vor fi coordonate de David Schwartz, regizor de teatru cu experiență în teatrul documentar, și Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance.

Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim patru ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din Cluj-Napoca și Târgu Mureș (secțiile regie, actorie, scenografie, dramaturgie). Căutăm artiști dispuși și interesați să experimenteze, să cerceteze, să învețe lucruri noi și să lucreze în echipă, persoane adaptabile și deschise care vor să afle mai multe despre producția de spectacol într-un mediu independent. Vor fi selectați doi regizori, doi dramaturgi, doi scenografi și șase actori care vor forma mai apoi cele două echipe de lucru. Timp de două luni (iulie-august), echipele vor lucra cu metode de teatru documentar, respectiv teatru performativ, inițial în cadrul atelierelor, apoi în perioada de realizare a celor două spectacole. Rezidențele vor fi remunerate.

Aplicațiile se descarcă de aici și se vor trimite pe adresa freshstart.rezidente@gmail.com până cel târziu în 27 Mai 2016. Anunțarea rezultatelor se va face în 13 Iunie 2016.

Calendarul complet al Fresh Start:

  • 27 Mai 2016 / data limită pentru înscrieri
  • 27 Mai 2016 – 12 Iunie 2016 / selecționarea participanților

    13 Iunie 2016 / anunțarea participanților

    1 Iulie 2016 – 15 iulie 2016 / prima etapă a rezidenței, asistată de mentor: atelier practic

    16 Iulie 2016 – 31 August 2016 / a doua etapă a rezidenței: repetiții și vizionări

    septembrie 2016 – noiembrie 2016 / prezentarea proiectelor la Cluj, Târgu Mureș, Iași și București

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.