Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Au fost semnate contractele de reabilitarea a Parcului Simion Bărnuţiu şi a clădirii Cazino

Data publicării
Categoria

Astăzi au fost semnate contractele pentru execuţia proiectului privind reabilitarea Parcului Simion Bărnuţiu şi a clădirii Cazino, precum şi pentru managementul de proiect necesar pentru implementarea proiectelor cu finanţare europeană.

Licitaţia pentru reabilitarea parcului şi a clădirii Cazino a avut loc în data de 14 decembrie anul trecut. Ea a fost contestată de către asocierea dintre Electrogrup-Kiat Grup. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat dreptate Primăriei, a respins ca nefondată contestaţia înaintată şi a dispus continuarea procedurii de atribuire.

Prin urmare, câştigătorul, SC ACI Cluj SA, care a avut cea mai bună ofertă, a fost invitat la Primărie pentru semnarea contractului.

Contractul este în valoare de 17.044.138,45 lei fără TVA şi termenul de execuţie este de 15 luni de la semnarea contractului.

Proiectul are două mari componente, cea legată de parc şi respectiv cea legată de clădirea Cazino.
Componenta legată de parc presupune câteva mari direcţii de acţiune:

  • Refacerea aleilor şi zonelor de acces în parc: reabilitarea aleilor de acces (alei pietonale), în suprafaţă de 27.705 mp (unele vor fi din agregate compacte – nisip, pietriş, piatră spartă, altele vor fi pavate cu piatră cubică sau cu piatră naturală) și amenajarea a 18 zone de acces în parc, din care 13 adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi.
  • Delimitarea şi redarea unităţii estetice a spaţiului verde al parcului: amenajarea spaţiului verde (87.915 mp de spaţiu verde amenajat) și plantarea de gard viu în vederea delimitării monumentului istoric de zonele rutiere aflate în imediata apropiere – 2.635 ml de gard viu .
  • Refuncţionalizarea ansamblului prin dotarea cu obiecte de mobilier urban, adecvate sub aspect arhitectural, estetic şi istoric: 232 bănci, șapte cişmele de apă potabilă, 176 coşuri de gunoi, cinci indicatoare şi panouri de afişaj și 45 stâlpi de limitare acces auto. De asemenea, vor fi amenajate 31 de podeţe, iar rigolele de scurgere vor fi reabilitate (2.775 mp).
  • Reabilitarea şi extinderea sistemului de iluminat public în vederea întregirii cadrului istoric creat. Se are în vedere eficienţa energetică prin implementarea unui sistem de telegestiune pentru iluminatul public al aleilor, care presupune un consum redus de energie.

În ceea ce priveşte clădirea Cazino, aceasta va fi transformată în pavilion expoziţional. În incita acesteia vor putea avea loc diverse manifestări culturale, recitaluri dramatice sau muzicale, diverse expoziţii etc.

Clădirea restaurată şi modernizată va avea spaţii pentru susţinerea evenimentelor culturale pe o suprafaţă de 602,8 mp (total de 12 spaţii prevăzute cu 150 de scaune), 22 de anexe pe o suprafaţă de 255,06 mp (camere de catering, pregătire evenimente, întreţinere).

De asemenea, clădirea va fi modernizată cu instalaţii electrice, sanitare, termică, apă şi canalizare. Vor exista două amenajări speciale pentru persoanele cu dizabilităţi (o rampă de acces şi un grup sanitar cu dotări speciale).

Faţada exterioară şi elemente decorative specifice vor fi refăcute într-o formă apropiată de cea originală. De asemenea, va fi amenajat un sistem de iluminat arhitectural care să pună în evidenţă clădirea Cazino.

Consider că este un proiect foarte important, deoarece contribuie la reabilitarea şi conservarea centrului istoric al municipiului Cluj-Napoca, parte din patrimoniu cultural naţional. Am convigerea că va deveni un model de bună practică în regiune, prin reabilitarea şi restaurarea monumentelor din patrimoniul cultural şi creşterea calităţii vieţii, a precizat primarul Sorin Apostu.

Tot astăzi a fost semnat contractul pentru servicii de management de proiect în vederea implementării proiectelor cu finanţare europeană.

A fost o licitaţie care a avut loc tot în decembrie anul trecut pentru un contract cadru pe o durată de patru ani. Ea a fost contestată, dar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat dreptate Primăriei.

Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul cu asocierea Inocsa Ingeneria cu PM&Pertmaster.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.