Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

ARACIS reconfirmă calificativul de universitate cu „Grad de Încredere Ridicat” pentru UBB

Data publicării
Categoria

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi-a menţinut calificativul “Grad de Încredere Ridicat” acordat de Consiliul Naţional ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior), în urma evaluării externe periodice a calităţii academice, care s-a desfășurat în luna decembrie 2014. Calificativul reprezintă cea mai înaltă calificare pe care o acordă ARACIS unei instituţii din sistemul universitar autohton în materia calităţii învăţământului superior.

Stabilirea gradului de credibilitate este o apreciere cu un anumit nivel de relativitate.

Atunci când echipa de evaluare apreciază pe baza documentelor de evidenţă ale instituţiei şi a constatărilor din timpul vizitei, că instituţia asigură corespunzător condiţiile de calitate şi standardele şi, în acest temei, creează condiţii şi pentru asigurarea viitoare a calităţii, se acordă calificativul „grad de încredere ridicat”.

Constatările evaluării externe a calităţii academice s-au concretizat într-un Raport de evaluare instituţională al Agenţiei. Concluziile acestui raport reprezintă evaluarea finală în legătură cu credibilitatea care poate fi acordată managementului instituţiei în materie de asigurare a calităţii programelor de studii şi de respectare a standardelor academice de acordare a diplomelor de absolvire. Concluziile se bazează pe o serie de constatări ale evaluării, precum măsura în care a fost asigurată calitatea, luând în considerare situaţia reală observată în timpul vizitei de evaluare, contextul/condiţiile şi misiunea instituţiei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.