Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

Aproape 60% dintre clujeni şi-au plătit impozitele pe 2015

Data publicării
Categoria

59% dintre clujeni şi-au achitat până la sfârşitul primului trimestru impozitele locale pentru anul în curs şi au beneficiat de bonificaţia de 10%. Faţă de anul trecut s-a înregistrat o creştere de 7% la persoanele fizice, fiind colectată în total suma de 26.094.794 lei.

În ceea ce priveşte firmele din Cluj-Napoca, până la finalul lunii martie 2015 şi-au achitat obligaţiile fiscale 48% dintre acestea, cu 8% mai mult faţă de situaţia înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Suma colectată de la persoanele juridice este de 35.797.144 lei.

Situaţia plăţilor înregistrate:

  • 122.719 chitanţe au fost eliberate direct de la ghişeele instituţiei din cadrul Centrului de Informare pentru Cetăţeni, de pe strada Moţilor, numărul 7, în Piaţa Unirii, numărul 1 sau la primăriile de cartier – Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Someşeni, Iris, Zorilor şi Grigorescu;
  • 6.170 de plăţi s-au realizat on-line pe site-ul primariei;
  • prin intermediul codului QR (plăţi fără identificare) – conţinut pe înştiinţarea de plată;
  • 25.998 plăţi efectuate prin POS.

Clujenii au obligaţia, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie. Din această lună se percepe o majorare de întârziere în procent de 2% / lună, care se aplică la sumele la care data scadentă a fost depăşită.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.