Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Anul ăsta nu-i de stat în casă

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

A murit Republica, trăiască Florin Piersic! Cinematograful Florin Piersic se dechide în această seară. Cu Mărgelatul pe un cal alb ca moment de grand opening, cam ieșit din aria decentului, dar cine sunt eu să judec. Deci de mâine ne vom bucura de filme la un preț decent (promisiune CNC) într-o sală de cinema echipată corespunzător. Lucru care nu-i de ignorat. Creștem standardele, creștem șansele să ne batem cu toată lumea pentru titlul de capitală culturală. Și mai frumos e că TIFF-ul și Comedy Clujul vor profita de bijuteria asta de sală cât se poate de bine. Ajungem astfel și cu standardul de festival european, la nivel mai adânc decât eram până acum.

Din păcate teatrul intră în pauză. Scurtă, dar o vom resimți. Centrala nu-i aptă de muncă așa că alegerea e potrivită. Nu are sens să se strice experiența unei piese bune pentru că publicul stă îmbrăcat și actorii tremură de frig. Din martie cel târziu ne întoarcem însă în sala de teatru și savurăm cu poftă ce ni se oferă. Și slavă domnului, material este.

TIFF-ul ajunge la a zecea (10) ediție. 3-12 iunie 2011. Ediția de sărbătoare promite un festival excelent. Vă spun că lumea deja lucrează la el și din ce am auzit arată bine. Anul acesta sigur intră în topul european. În topul mare, ajungem să ne batem cu giganții de 40 de ani. Totul pentru că avem o echipă tânără, cu picioarele pe pământ care gândesc înainte de a face. Așa arată acum. Ce va fi, vedem în iunie. Vom fi acolo, vom povesti și vom comenta.

Localurile clujene merg în direcția potrivită. Din ce în ce mai multe evenimente atent pregătite. Poate că anul ăsta e și unul al schimbărilor. Cine știe, e posibil ca patronii să realizeze că în perioade ca asta, banii vin odată cu calitatea. Cu cât faci ceva mai bine, cu atât atragi mai mulți oameni, ergo mai mulți bani. Vedem piese de teatru de club, concerte peste concerte, petreceri inspirate și serate de tot felul.

Eu zic că anul ăsta sărim cu siguranță Bucureștiul la nivel de cultură. Sper să fie și real, nu doar un vis pierdut printre tonele de entuziasm. Hai să nu stăm în casă și să ne bucurăm de ce are de oferit capitala culturală a României, în curând a Europei.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.