Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

Amenzi pentru neregulile constatate în pietele clujene

Data publicării
Categoria

Inspectorii Serviciului Inspecţie comercială şi cei ai Serviciul Administrare Hale şi pieţe din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat în cursul zilei de astăzi o acţiune de verificare a pieţelor administrate de municipalitate, respectiv Piaţa IRA, Piaţa Hermes, Piaţa Gării, Piaţa Grigorescu, Piaţa Abator, Piaţa Zorilor şi Piaţa Flora.

Principalele aspecte vizate au fost respectarea algoritmului de calculare a preţurilor, corelarea datelor înscrise în certificatele de producător cu categoriile şi cantităţile de produse puse în vânzare, existenţa documentelor de provenienţă a mărfurilor şi a celorlalte reguli de comerţ aplicabile acestora, precum şi respectarea etichetării produselor.

Au fost verificaţi 160 de comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în aceste pieţe şi au fost încheiate 16 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în conformitate cu prevederile HCL nr. 247/2010, ale HG nr. 661/2001, ale Legii nr. 12/1990 republicată şi ale HCL nr. 150/2009. Sancţiunile au fost aplicate pentru comercializarea produselor la preţuri care au depăşit dublul preţurilor de referinţă comunicate de către SC Centrul Agro Transilvania, lipsa actelor de provenienţă a mărfii, lipsa vizei trimestriale pe certificatul de producător şi neafişarea preţurilor la produsele expuse comercializării. Ca măsură complementară, au fost aplicate nouă puncte penalizare comercianţilor care nu au respectat algoritmul de calculare al preţurilor conform HCL nr. 247/2010.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 10.400 lei, iar prin procesele-verbale încheiate s-a dispus intrarea în legalitate.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.