Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Amenzi de 7.400 lei pentru comercianții care nu respectă legislația privind vânzarea cu soldare

Data publicării
Categoria

Inspectorii Serviciului Inspecţie Comercială din cadrul Direcţiei Poliţia Comunitară a Primăriei Cluj-Napoca au efectuat în cursul zilei de astăzi o acţiune de verificare a spaţiilor comerciale în care se practică vânzări cu soldare. Principalul aspect vizat a fost respectarea de către agenţii economici a perioadei prevăzută în lege pentru soldări, respectiv 15 Ianuarie 2011 și 15 Aprilie 2011 inclusiv.

Au fost verificaţi 29 de agenţi economici, din toate cartierele municipiului, iar în 8 cazuri au fost constatate nereguli privind practicarea de reduceri de preţuri fără respectarea prevederilor legale (afişarea necorespunzătoare a preţurilor, nedepunerea notificării prealabile la Primărie, nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţ redus în raioane/spaţii special amenajate pentru aceasta operaţiune sau în cadrul aceloraşi raioane, caz în care trebuie să fie bine individualizate). În alte 3 cazuri s-a constatat faptul că agenţii economici funcţionau fără deţinerea acordului şi orarului de funcţionare.

În urma verificărilor efectuate au fost încheiate 11 procese-verbale de constatare a contravenţiilor în conformitate cu prevederile O.G. nr. 99/2000 şi ale H.C.L. nr. 150/2009, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 7.400 lei. Prin procesele-verbale încheiate s-a dispus intrarea în legalitate.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a înregistrat 27 de solicitări din partea agenţilor economici care doresc să practice vânzările de soldare în perioada 15 Ianuarie 2011 și 15 Aprilie 2011. Comercianţii au obligaţia să notifice la primărie perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor, durata acestora fiind de maxim 45 zile.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.