Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Ambasada Republicii Slovenia a inaugurat Consulatul de la Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

Ambasada Republicii Slovenia anunță inaugurarea Consulatului de la Cluj-Napoca, eveniment care reprezintă un pas important din cadrul strategiei de dezvoltare a relațiilor dintre România și Slovenia. Consulatul Republicii Slovenia de la Cluj-Napoca va fi condus de Excelența sa doamna Lucia Nora Morariu, președintele-director general al EXIMTUR, în calitate de consul onorific.

Consulatul de la Cluj-Napova va gestiona județele Alba, Arad, Bihor și Cluj. Principala misiune a noii reprezentanțe va fi întărirea relațiilor bilaterale dintre Republica Slovenia și județele amintite la nivel politic și economic, acordând o atenție specială turismului. Consulatul va putea intermedia și comunicarea dintre locuitorii celor două țări, oferindu-le și informații utile.

Oportunitățile economice vor fi și ele prezentate mediilor de afaceri, pentru a impulsiona schimburile economice dintre cele două țări.

„Deschiderea acestui consulat la Cluj-Napoca vine ca urmare a creșterii interesului comunităților din această regiune și a românilor în general față de Slovenia, oportunitățile economice și atracțiile turistice pe care țara noastră le oferă. În aceeași măsură, și slovenii sunt tot mai curioși să afle cât mai multe despre România și să-i descopere potențialul”, a declarat Excelența sa domnul Mihael Zupančič, ambasadorul Republicii Slovenia la București.

„Relațiile companiei pe care o conduc cu partenerii de afaceri din Slovenia au fost întotdeauna excelente. Am constatat o intensificare a interesului în ultima perioadă, ceea ce ne-a convins de oportunitatea acestui demers. Sunt extrem de onorată să reprezint Republica Slovenia la Cluj-Napoca”, a declarat Excelența sa doamna Lucia Nora Morariu, consulul onorific al Republicii Slovenia la Cluj-Napoca.

Consulatul Republicii Slovenia de la Cluj-Napoca a fost inaugurat oficial luni, 4 Aprilie 2016, de către Excelența sa domnul Mihael Zupančič, ambasadorul Republicii Slovenia la București, și Excelența sa doamna Lucia Nora Morariu, consulul onorific al Republicii Slovenia la Cluj-Napoca. La ceremonie au participat Excelența sa domnul Milan Brglez, președintele Adunării Naționale a Republicii Slovenia, și Excelența sa domnul Valeriu Ștefan Zgonea, președintele Camerei Deputaților din România.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.