Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj

Data publicării
Categoria

În data de 29 septembrie 2011 în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca va avea loc Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj. Pe ordinea de zi sunt propuse o serie de puncte, printre care informarea cu privire la implementarea Planului Integrat de Dezvoltare, discuţii despre noi idei de proiecte, alegerea vicepreşedintelui asociaţiei. Totodată, se va lua în discuţie şi revocarea deciziei de retragere din asociaţie a comunei Feleacu, care şi-a exprimat dorinţa de a reveni la statutul de membru fondator în asociaţie.

Mă bucur că timpul şi-a spus cuvântul şi reprezentanţii felecanilor au găsit înţelepciunea de a înţelege că nu ne putem împotrivi dezvoltării fireşti a comunităţii noastre, şi salut revenirea comunei în Asociaţie. Remintesc că în Feleacu există proiecte de dezvoltare importante pentru clujeni, un exemplu fiind parcul industrial TETAROM IV, pe o suprafaţă de 100 de ha, în cadrul căreia ar urma să fie create 4.000 de locuri de muncă a explicat primarul Sorin Apostu.

Zona metropolitană Cluj are ca administraţii locale partenere: Municipiul Cluj-Napoca – pol de creştere, Judeţul Cluj, şi comunele Aiton, Apahida, Baciu, Bonţida, Borşa, Căian, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Floreşti, Gârbău, Gilău, Jucu, Petreştii de Jos, Sânpaul, Tureni şi Vultureni (cu localităţile aferente cuprinse în teritoriul lor administrativ). Aceste localităţi se încadrează într-un radius de 30 km împrejurul municipiului Cluj-Napoca, distanţă optimă pentru dezvoltarea spaţiului peri-urban.

Municipiul Cluj-Napoca este declarat pol de creştere, conform HG nr. 998/2008 pentru desemnarea polilor naţionali de creştere, hotărâre prin care se pot realiza cu prioritate investiţii din Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 1: „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul „Poli de creştere”.

În data de 1 aprilie 2010 a avut loc reuniunea Comitetului de Management pentru Coordonarea instrumentelor structurale (CMC), în cadrul căreia a fost dezbătut şi avizat Planul Integrat de Dezvoltare (PID) pentru polul de creştere Cluj-Napoca, Zona Metropolitană Cluj, inclusiv lista de proiecte aferentă PID-ului.

Zona Metropolitană Cluj se vrea un pol magnetic pentru servicii de cercetare, dezvoltare, inovare şi tehnologia informaţiei, mediul adecvat pentru antreprenori, profesionişti şi tineri. Locul unde te dezvolţi, ai succes şi-ţi creşti copiii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.