Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

31 Octombrie 2014, termen limită de depunere a cererilor de subvenţii pentru servicii sociale

Data publicării
Categoria

Fundaţiile şi asociaţiile române din Cluj­Napoca, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială pot depune cereri şi documentaţii pentru obţinerea de subvenţii pe anul viitor până vineri, 31 Octombrie 2014.

Acestea se centralizează de către Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală a Primăriei Cluj-Napoca şi se întocmesc conform prevederilor Legii nr. 34/1998 şi H.G. nr. 1153/2001, modificată şi completată prin H.G. nr. 942/2005, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998.

20 de asociaţii și fundații din municipiul Cluj­Napoca au beneficiat anul acesta de astfel de subvenţii. Primăria a alocat suma de 2.121.135 lei din bugetul local pentru anul 2014, conform HCL. nr. 120/2014 pentru sprijinirea acestora.

Beneficiarii derulează servicii sociale precum:

  • îngrijire la domiciliu (persoane vârstnice, persoane cu dizabilități);
  • centre de zi care oferă servicii de îngrijire personală și supraveghere și terapii de recuperare, terapii ocupaționale (pentru copii separați sau cu risc de separare de părinți, persoane cu handicap, persoane victime ale violenței în familie, persoane toxico-dependente, persoane victime ale traficului de persoane, persoane imigrante și refugiați, persoane fără adăpost);
    Unităţi cu competenţă în prevenţie, consiliere şi intervenţie în ceea ce priveşte dezvoltarea comportamentelor adictive /centre de zi (persoane supuse riscului consumului de substanţe, persoane toxico­dependente);
  • adăposturi de noapte (persoane fără adăpost);
  • cantinele sociale și alte servicii de acordare a hranei (masa pe roți) pentru persoane şi familii cu venituri mici;
  • centrele rezidenţiale (pentru persoane aflate în situaţii de dificultate).

Dosarele se vor depune la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, de pe strada Ştefan O. Iosif, numărul 2­4, ghişeul 1, până vineri, 31 Octombrie 2014, ora 14:30.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.